Yusuf Şimşek villalarında temel kazılması kararı çıktı

Yusuf Şimşek villalarında temel kazılması kararı çıktı

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek’in yaptığı villalardan alan futbolcular, genç teknik adamı mahkemeye verdi. Kamuoyunda Yusuf Şimşek villaları olarak bilinen ve eski futbolcuların mağdur edildiği iddia edilen site için bugün duruşma...

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek’in yaptığı villalardan alan futbolcular, genç teknik adamı mahkemeye verdi. Kamuoyunda Yusuf Şimşek villaları olarak bilinen ve eski futbolcuların mağdur edildiği iddia edilen site için bugün duruşma yapıldı. Eski futbolcu Murat Karakoç'un açtığı davada villaların temelinin kazılması kararı çıktı.

Eski futbolcu Murat Karakoç'un, büyük zarara uğradığını belirttiği villalar için açılan hukuk davasının ilk duruşması Antalya 1. Tüketici Mahkemesi'nde görüldü. Kamuoyunda İnşaatı yapan firmayla birlikte Yusuf Şimşek'in kardeşi Bülent Şimşek'in sahibi olduğu şirketten de şikayetçi olan Murat Karakoç'un açtığı davada bir kez daha bilirkişi raporu talep edildi.

Mahkemenin ilk duruşmasında, villaların temeli kazılarak yapılan inşaat hatasının bulunması ve buna göre karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

ÜNLÜ FUTBOLCULAR MAĞDUR OLDU

Semih Şentürk, Servet Çetin ve Ali Cansun'un yanı sıra Selahattin Kınalı, Murat Karakoç, Levent Kartop ve Caner Celep gibi ünlü isimlerin aralarında bulunduğu futbolcular, 2008 yılında 300'er bin lira vererek villa satın aldı. 2010 yılında teslim edilmesi gereken ve Yusuf Şimşek'in yaptırdığı iddia edilen villaların hala teslim edilmemesi ünlü oyuncuları çileden çıkardı. Projenin içinde yer alan ve Yusuf Şimşek'e veryansın eden futbolculardan bazıları yasal haklarını aramak için hukuki yollara başvurmuştu. 5 yıl önce teslim edilmesi gereken evlerin inşaatlarının yarım halde olduğu ve her yıl değer kaybettiği de ortaya çıkmıştı.

Satılan 8 villaya karşılık yaklaşık 2 milyon 400 bin lira gelir elde edildiği belirtilirken, söz verilen tarihin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen projenin tamamlanmamış olması ise tepki toplamıştı.

ARDA TURAN VE HAKAN ŞÜKÜR ALMAKTAN VAZGEÇTİ

2009 yılında antrenör Alaattin Gülerce'nin basına yaptığı açıklamada proje ile ilgili vaatler ortaya koyulmuştu. O tarihlerde Hakan Şükür, Arda Turan ve Bülent Uygun gibi isimlerin de villa satın almak istediği, ancak satışın tamamlandığı ifade edilmişti.

CİHAN

Cihan