Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nı seçti

Yunus Mallı Türk Milli Takımı'nı seçti

Ma­in­z’­in 23 ya­şın­da­ki gur­bet­çi or­ta sa­ha­sı Tür­ki­ye A Mil­li Ta­kı­mı­’nı seç­ti. Açıklamalarda bulunan am­ca­sı ve tem­sil­ci­si İl­han Mal­lı, “P­ro­se­dür­le­ri bek­li­yo­ru­z” de­di.

Almanya’da Mainz forması giyen gurbetçi oyuncu Yunus Mallı, Türkiye A Milli Takımı’nda oynamayı seçti.
 
Almanya ile alt yaş gruplarında forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, Panzerler ile A Milli Takım düzeyinde forma giymediği için Türkiye formasını giyme hakkına da sahipti. Oyuncunun amcası ve temsilcisi İlhan Mallı yaptığı açıklamada müjdeyi verdi.
 
“Çifte vatandaşlığı bekliyor”

 
Amca Mallı, “Fatih hoca (Terim), Mainz ile Bayer Leverkusen maçını izledikten sonra Yunus'la birebir  görüştü. Löw, A milli takım için düşünüyordu. Ama, tercihimizi kendi milli takımımızdan yana kullandık. Birtakım bürokratik işlemler var. Çifte vatandaşlık başvurusu yaptık. Türkiye vatandaşlığını alması gerekiyor” dedi. 
 
Türkiye’den gelecek tekliflere kapı açık 
 
Yunus'un Mainz'le sözleşme yenilemesine de değinen İlhan Mallı, “Dortmund istedi. Büyük Türk takımlarından da arayan oldu ama ciddi teklif görmedik.  Dortmund’a gidebilirdi ama daha çok maç oynamasını planladık. Devre arasında Türkiye'den teklif gelirse, ‘hayır’ deriz diyemem” diye konuştu.
 

Bugün