''Yenikapı ruhunu gördük''

''Yenikapı ruhunu gördük''

Akif Çağatay Kılıç ile Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Uzun aradan sonra iki takım taraftarlarının birlikte maçı izlemesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu memnun etti. Müezzinoğlu, “Bu akşam burada Yenikapı ruhunu gördük” dedi.

Karşılaşma sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akif Çağatay Kılıç, güzel bir derbi izlediklerini dile getirerek, “Önemli olan şeylerden birisi, uzun bir aradan sonra rakip seyircinin de burada olmasıydı. Gerçekten güzel atmosfer de kattı. Güzel bir karşılaşma oldu. Her şeyden önemlisi seyircilerin bir arada olmasının hiçbir sıkıntıya neden  olmadığını gördük. İnşallah önümüzdeki oynanacak derbilere de örnek olacaktır.  Tüm taraftarlarımıza bu akşam göstermiş oldukları sportmenlikten dolayı ve  kulüplerimize de bu noktada ön ayak olup, birlik olmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise iki kulübün başkanları ve taraftarlarını tebrik  ederek, “Bu akşam burada Yenikapı ruhunu gördük. Bu ülkenin iki güzide kulübünün seyircisi, uzun zamandır statlarda buluşamıyordu. Güzel bir buluşma oldu, güzel bir örnek oldu. Bundan sonraki süreçte bu atmosferin her geçen gün devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Bakanlar maçta

Beşiktaş-Galatasaray derbisini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da izledi. İki kulüp başkanı Fikret Orman ile Dursun Özbek derbiyi yan yana izlerken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de statta TFF yöneticileriyle birlikte maçı takip etti.