''Yenersen şampiyon olursun''

''Yenersen şampiyon olursun''

Süper Lig'de liderlik yarışı heyecanı giderek artıyor. Gazeteci Serdar Bilican yazdı...

Beşiktaş dün Kayserispor'u Süper Lig seviyesinin çok üstünde olan bir oyunla 4-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Şenol Güneş'in talebeleri sahada basmadık yer bırakmazken, haftaiçinde basında çıkan yalan ve ahlaksız haberlere de muhteşem bir futbolla cevap vermiş oldu.

***

Lider, şampiyonluk yolundaki son dört maçın en kolayını geride bıraktı. Alınan üç puan, iplerin siyah beyazlılarda kalmasını sağladı. Gomez, Quaresma ve Sosa resitali taraflı tarafsız herkesin keyifli dakikalar yaşamasına sebep oldu. Tabii ki de Atiba'nın emniyet sibobu olduğu gerçeği unutulmamalı. Ah bir de Şenol Güneş müthiş yetenekteki Cenk'in futbolseverlerce daha fazla izlenmesine izin verse. Kısacası, Türkiye'de futbol keyfi yaşamak isteyen herkes Beşiktaş'ı izlemeye devam ediyor. 

***
Galatasaray derbisi, Beşiktaş'ın şampiyonluğu için en kritik viraj. Galatasaray maçında alınacak galibiyet Beşiktaş'ı şampiyonluk hedefine ulaştırır. Türk Telekom Arena'da alınacak mağlubiyet, Fenerbahçe'yi bir adım öne geçirir. Beraberlikte, Konya'da galibiyet şart olur. Fenerbahçe'nin bundan sonra puan kaybetmesi güç bir olay. Doğal olarak da Beşiktaş'ın şampiyonluğu için iki galibiyet ve bir beraberlik şart.

***

Vodafone Arena'da öyle boğucu bir atmosfer oluşuyor ki, rakiplerin ve hakemlerin buna karşı koyması mümkün olmuyor. Tribünlerin sahaya çok dik bir şekilde yapılması ve sahanın tribünlere yakın tutulması, rakibin ve hakemin üstündeki baskıyı maksimum dereceye çıkarıyor. Daha önce Fenerbahçe tribünlerinin sahip olduğu (şahsi fikrim) "rakiple ve hakemle en etkili oynayabilen taraftar grubu" özelliği, Vodafone Arena'yla beraber artık Beşiktaş tribünlerinin. Öyle gözüküyor ki, Vodafone Arena'da Beşiktaş kolay kolay puan kaybetmeyecek.

Spor3 / Serdar Bilican