Video hakemin ilk kurbanı Griezmann !

Video hakemin ilk kurbanı Griezmann !

Fransa-İspanya hazırlık maçına video-hakem sistemi damgasını vurdu...

Hakem Griezmann'ın golünü verdi, video-hakem iptal etti; Deulofeu'nun golünü yardımcı hakem iptal etti, video-hakem verdi.

2018 Dünya Kupası Elemeleri hazırlık maçında Fransa ile İspanya karşı karşıya geldi. Stade de France'ta oynanan mücadeleyi konuk ekip İspanya, 2-0'lık skorla kazandı. Mücadeleye, UEFA tarafından denenen video-hakem sistemi damgasını vurdu.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Fransa, dengeyi Antoine Griezmann ile bozdu, hakem ve yardımcı golü verdi ancak video-hakem'den gelen uyarıyla bu gol, asisti yapan Lawywin Kurzawa'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Fransa'nın üstünlüğüyle geçen oyunda İspanya, 77. dakikada Gerard Deulofeu ile ağları buldu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Daha sonra video-hakem'den gelen uyarı, Deulofeu'nun ofsayt olmadığı uyarısını gönderdi ve İspanya 2-0 öne geçti.

Öte yandan, video-hakem sisteminde dikkati çeken nokta kararların verilmesinden yaklaiık 1 dakikalık bir gecikmeden sonra uyarıların gelmesi ve kararın değişmesi oldu.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, "Video-Hakem sisteminde hakemliği yeni bırakmış arkadaşlardan faydalanacağız. Rosetti ile konuştuk, İtalya da böyle yapacak. Video-Hakem sisteminde hakemliği yeni bırakmış arkadaşlardan faydalanacağız. Rosetti ile konuştuk, İtalya da böyle yapacak. Video-Hakem sisteminin, Türkiye liglerinde en kısa sürede başlamasında yarar var. "Video-Hakem sistemi için eğitim çalışmalarına başladık. Gelecek sezon başı olmasa dahi yetişecek." değerlendirmesinde bulundu

Yusuf Namoğlu: Video hakem şu kararlarda yardımcı olacak.

1. Gol kararı
2. Penaltı kararı 
3. İhraç olayı 
4. Kartlar"

DENİZ ÇOBAN: VİDEO HAKEM DE İNSAN

Video hakemlik gündemimizden hiç düşmüyor. "Video hakem (VAR) gelecek, dertler bitecek!" gibi bir hava esiyor. Bir konuyu atlamayalım. Video hakemler de her pozisyonu doğru bir şekilde çözemeyecek. "Hakem de insan, hata yapar" diyoruz ya, video hakemler de insan olacak, hatırlatırım. IFAB bu denemeleri takip edecek. Görüntü bulma, izleme, karar verme sürelerini ve yetilerini kontrol edecek. "Siz bu aşamayı başarıyla geçtiniz" derse ancak o zaman sistem sahada denenmeye başlanacak