Uğur Boral futbolu bıraktı !

Uğur Boral futbolu bıraktı !

Uğur Boral profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı

Fenerbahçe, Beşiktaş ve A Milli takımın yıldız ismi Uğur Boral 33 yaşında futbola veda etti. Sevilla maçındaki performansı ile akıllara kazınan Uğur’un kariyerindeki satır başlarını sizler için derledik.

Uğur Boral futbolu bıraktığını açıkladı. Yıldız futbolcu Fenerbahçe’de oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı.
 
Şampiyonlar Ligi’nde sarı-lacivertli formayla Sevilla’ya karşı oynadığı futbolla “Sevilla Fatihi” lakabını alan Uğur Boral, 33 yaşında futbola veda etti.
 
Uğur Boral’ın futbol kariyeri
 
Lise yıllarında futbol ile taşışan Uğur Boral, 1995 yılında, amatör kümede mücadele eden Karadenizspor Kulübü’yle profesyonel olarak futbola başladı.
 
Uğur Boral, daha sonra 2001 yılında Alibeyköyspor’a gitti. Sonrasında Kocaelispor ve Gençlerbirliği formaları giydi. Kırmızı-siyah formayla 85 maçta toplam 21 gol kaydeden başarılı orta saha oyuncusu, 2005 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.
 
İlk sezonunda şampiyon oldu
 
2006-2007 sezonunda Uğur Boral Fenerbahçe’nin Rüştülü, Alexli, Anelkalı ve Tuncaylı kadrosuyla ilk ve tek Süper Lig şampiyonluğunu yaşadı. ilk sezonunda Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Uefa Kupası’nda 33 maça çıktı.

Sevilla performansı unutulmuyor
 
Zicolu kadro 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktı. Takımın en çok göze çarpan ismi oynadığı muhteşem futbolla Uğur Boral olmuştu. Kadıköy’de oynanan CSKA Moskova maçında 2 gol birden atan Uğur’un Sevilla maçlarındaki performansı ise hafızalardan silinmiyor. O maçlardan sonra kendisine “Sevilla Fatihi” denmeye başladı.

Euro 2008’de Almanya’ya gol attı
 
Uğur Boral’ın o sezonki unutulmaz performansı ona Milli Takım kapılarını sonuna kadar açtı ve 2008 Avrupa Şampiyonası kadrosuna alındı. Çeyrek finaldeki Hırvatistan maçının son yarım saatinde görev alan Uğur, Almanya ile oynadığımız yarı final maçına ise ilk 11’de sahaya çıktı. Finali kıl payı kaçırdığımız mücadelede Uğur Boral, Milli Takım kariyerindeki tek golünü attı.
 
2008-2009 sezonunda Fenerbahçe için işler yolunda gitmezken Uğur Boral 46 maçta forma giyerek kariyerinin en verimli sezonunu geçirdi. Sarı-lacivertli takım, Beşiktaş’ın şampiyon olduğu sezonu 4. sırada tamamladı. Uğur o sezon ligde 31 maça çıkarak 5 gol kaydetti.
 
2 kez çapraz bağları koptu

 
2009 sonrası Uğur Boral sakatlıklarla boğuştu. Türkiye Kupası Çeyrek finalinde Bursaspor ile oynanan karşılaşmada yıldız futbolcunun çapraz bağları kopunca uzun süre futboldan uzak kaldı. Daha sonra 2,5 sezonda sarı-lacivertli formayla 20 maça çıkabildi. Devre arasında ise Samsunspor’a transfer oldu. Kariyeri anadolu kulüplerinde devam edecek diye belenirken Uğur sürpriz bir transfere imza attı ve Beşiktaş’ın yolunu tuttu.
 
2012-2013 sezonunda Uğur Boral beklentilerin üzerine çıkarak eski günlerinden resitaller sundu. Ancak bir kez daha şansızlıklar yakasını bırakmadı. Uğur Boral’ın 2. kez çapraz bağları koptu ve iyi başladığı sezonu sakatlıkla noktaladı. Uğur, o günden sonrada bir türlü kendine gelemedi ve bugün 33 yaşında futbolu noktaladı.
 
Her ne kadar Uğur Boral kızsa da akıllarda Sevilla maçında Dani Alves’e attığı çalımlar kaldı.
 
Sporcope / Yakup Çınar