UEFA'dan o tezahürata soruşturma

UEFA'dan o tezahürata soruşturma

Lokomotiv Moskova - Skenderbeu maçında ev sahibi ekip taraftarının ırkçı tezahüratları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın da yer aldığı H Grubu'nda Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'nın Arnavut ekibi Skenderbeu'yu Lokomotiv Stadı'nda 2-0 yendiği maç hakkında ev sahibi ekip taraftarının ırkçı tezahüratları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül'de İspanya'nın Madrid  kentindeki Vicente Calderon Stadı'nda oynanan Atletico Madrid-Benfica  karşılaşması, konuk ekip taraftarının meşale yakıp sahaya atması ve verdiği  rahatsızlık, Atletico Madrid seyircisinin ise merdiven boşluklarını işgal etmesi  nedeniyle incelemeye alındı.
 
Benfica'nın 2-1 kazandığı maçın 35. dakikasında Gaitan'ın attığı  beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarların oturduğu tribünlerden sahaya  ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri  aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarlarının  oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil  sağlık müdahalesi görmüştü.
 
Lokomotiv Moskova-Skenderbeu maçı
 
Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın da yer aldığı H Grubu'nda Rus temsilcisi  Lokomotiv Moskova'nın Arnavut ekibi Skenderbeu'yu Lokomotiv Stadı'nda 2-0 yendiği  maç hakkında ise ev sahibi ekip taraftarının ırkçı tezahüratları nedeniyle  soruşturma başlatıldı.
 
Lokomotiv Moskova ve Benfica kulüpleri, daha sonra yaşanan olaylar  nedeniyle rakip takımlardan özür dilemişti.
 
Maçlarla ilgili UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun vereceği  kararlar, 15 Ekim'de açıklanacak.