UEFA kurallarda geri adım attı

UEFA kurallarda geri adım attı

UEFA, değişikliğe gittiği Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatıyla ilgili geri adım attı. İşte alınan yeni karar...

Avrupa futbolunun patronları bu sezon başında aldıkları kararla, 2018 - 19 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere yeni bir formatı devreye sokacaktı. Yeni formatta 4 İngiliz, 4 İspanyol, 4 Alman ve 4 İtalyan takımın gruplara direkt katılım vizesi verilmesi kararlaştırılmıştı.

'Büyükleri kayırıyor' eleştirisi

16 takımın doğrudan katılacağı turnuvada, diğer ülkeler, takımları için dezavantajlı bir durum oluştuğunu belirterek tepki göstermiş, hatta bazı kulüpler bir araya gelerek yeni bir Avrupa ligi kurma çalışmalarına başlamıştı.

'Geçici yönetimin kararı itirazı'

Marca gazetesinin haberine göre UEFA bu format değişikliğinde geri adım atmaya hazırlanıyor. Geçici yönetim döneminde alındığı belirtilen kararın aceleye geldiği belirtilirken, bunun hemen sonrasında, iki hafta sonra Aleksander Ceferin 'in başkanlık koltuğuna oturduğu hatırlatıldı.

Toplantıyla resmileşecek

Bu yüzden yeni bir değerlendirme yapma gereği duyulduğu ve konunun masaya yatırıldığının altı çizildi. 

Küçük takımların durumunu zorlaştırmasıyla eleştiri alan ve bir çok ülke federasyonu tarafından tepki çeken yeni sistemin gözden geçirildiği, gelecek hafta Nyon'da yapılacak toplantıda, bu kararlar için frene basılmasının beklendiği ifade edildi.