Tofaş yeniden Spor Toto Basketbol Ligi’nde

Tofaş yeniden Spor Toto Basketbol Ligi’nde
Güncelleme:

Tofaş, bir yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Tofaş, Türkiye Basketbol Ligi play off serisi yarı final mücadelesinde Sakarya Büyükşehir Belediye’yi üç maçta da mağlup ederek, bir yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Türkiye Basketbol Ligi’nde play off yarı final serisi üçüncü maçında Sakarya Büyükşehir Belediye’yi 74-59’luk skorla mağlup ederek finale yükselen Tofaş, bir sezonluk aranın sonrasında Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

ENE: TOFAŞ’I YENİDEN LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIDIK

Tofaş Başantrenörü Orhun Ene, yaptığı açıklamada, “Başarılı bir sezon geçirdik. Tofaş’ı yeniden ait olduğu yere taşıyor olduğumuz için mutluyuz. Gelecek sezondan itibaren Tofaş Spor Salonu’nda taraftarımızla bütünleşip Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde fark yaratacak bir takım oluşturmak hedefi ile ilerliyoruz. Takımımıza destek veren taraftarlarımız ve Bursa halkına teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Ligde normal sezonu 34 maçta 31 galibiyetle lider olarak tamamlayan Tofaş, play off çeyrek finalinde Afyon Belediyesi’ni iki maçta da mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde de namağlup serisine devam eden Tofaş, Sakarya Büyükşehir Belediye’ye karşı oynadığı üç maçta da galibiyet elde etti.

Tofaş, finalde ise Acıbadem Üniversitesi – Best Balıkesir eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk sınavı verecek.