TFF'den Amedspor maçı için 3 flaş açıklama

TFF'den Amedspor maçı için 3 flaş açıklama

PFDK, Amedsporlu Deniz Naki'ye 12 maçtan men cezası verdi...

Türkiye Futbol Federasyonu, dün akşam Amedspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili peş peşe 3 açıklama yaptı ve karşılaşmanın tarihi, yeri ve nasıl oynanacağı netleşti...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Amedspor-Fenerbahçe eşleşmesi nedeniyle dün yoğun bir gün yaşadı.

Öğle saatlerinde Diyarbakır kulübünün başkanı Ali Karakaş, asbaşkan Nurullah Edemen ve genel sekreter Nesih Aktepe, İstanbul'da TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst ile görüştü.

Görüşmenin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Tahkim Kurulu ve TFF, Amedspor-Fenerbahçe maçı için 3 ayrı açıklama yaptı. Bu açıklamaların ardından karşılaşmanın tarihi, yeri ve nasıl oynanacağı netleşti. İşte o açıklamalar...

DENİZ NAKİ'YE 12 MAÇ CEZA
PFDK, Amedspor futbolcusu Deniz Naki'ye, ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 12 resmi müsabakadan men ve 19 bin 500 TL para cezası verdi.

AMEDSPOR'UN İTİRAZI REDDEDİLDİ
TFF Tahkim Kurulu, 'taraftarlarının ideolojik propaganda yapması' nedeniyle Amedspor'a verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezasını onadı. Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda karşılaşmanın Diyarbakır'da ve seyircisiz oynaması kesinleşti.

ÇEYREK FİNAL MAÇLARININ PROGRAMI BELLİ OLDU
Tahkim Kurulu'nun, Amedspor'un seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetmesinin ardından TFF, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının programını açıkladı. İşte program:

9 Şubat Salı:
13.00 Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe (Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri-Seyircisiz)

10 Şubat Çarşamba:
18.45 Akhisar Belediyespor-Galatasaray (Manisa 19 Mayıs)
21.15 Beşiktaş-Torku Konyaspor (Atatürk Olimpiyat)

11 Şubat Perşembe:
20.45 Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor (Başakşehir Fatih Terim)