Stuttgart'ta Grosskreutz mucizesi !

Stuttgart'ta Grosskreutz mucizesi !
Güncelleme:

Kevin Grosskreutz, Stuttgart ile çıktığı dördüncü maçtan da galip ayrıldı.

Almanya, Galatasaray'dan Stuttgart'a transfer olan Kevin Grosskreutz'u konuşuyor. Sarı-kırmızılıların Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı 27 yaşındaki oyuncu, yeni takımına adeta sihirli değnek değdirdi.

Galatasaray'ın transfer için gereken evrakları FIFA'ya zamanında teslim edememesi nedeniyle, altı ay futboldan uzak kalan Alman futbolcu, ülkesinde fırtına gibi esiyor. Takımının dün Hertha Berlin ile oynadığı ve sahadan 2-0 galip ayrıldığı karşılaşmada da görev alan oyuncu, bir zafere daha katkı sundu.

Ligde tırmanışa geçtiler

Küme düşmeme mücadelesi veren ve alt sıralarda dolaşan Stuttgart, Kevin Grosskreutz'un gelişiyle adeta şaha kalktı. Son dört maçın tamamında Grosskreutz 90 dakika forma giydi. Grosskreutz'un forma giydiği bu dört maçın dördünü de kazanan kırmızı-beyazlılar, Wolfsburg maçıyla birlikte sezonun en iyi serisini yakaladı ve beş maç üst üste kazanarak ligde 10. sıraya kadar tırmandı.

Soyunma odasında bira içti

Hertha Berlin maçından sonra dün gece Stuttgart soyunma odası hareketliydi. Ligde en son kasım ayında Borussia Dortmund'a boyun eğen ve yedi maçtır yenilgi yüz görmeyen ekip soyunma odasında kutlama yaptı. Kutlamalara damgayı ise Grosskreutz vurdu. Alman futbolcu başarılı performansını bira içerek kutladı. 

'Kazanma mentalitesi getirdi'

Stuttgart Sportif Direktörü Robin Dutt maçın ardından yaptığı açıklamada oyuncularına övgüler düzdü: "Kevin takımın kalitesini yukarı çekti ve kazanan bir mentaliteyi getirdi. Çok farklı pozisyonlarda oynayabiliyor ve takıma büyük katkı sağlıyor".