Stephen Curry: 'Messi hayranıyım'

Stephen Curry: 'Messi hayranıyım'
Güncelleme:

Golden State Warriors'ın yıldız oyuncusu Stephen Curry, takım kimyasının başarıyı getirdiğini söyledi.

Basın mensuplarının katıldığı telekonferansta açıklamalarda bulunan  Curry, takımın her geçen gün performansını artırdığını belirterek, "Yakaladığımız  takım kimyasıyla başarıya ulaştık. Antrenörlerden oyunculara herkes bu başarının  bir parçası. Performansımızı bir üst seviyeye taşımak istiyoruz. Hepimiz yeni  başarılara odaklanmış durumdayız" ifadelerini kullandı. 
 
 Son şampiyon olarak bir baskı hissettiklerini ifade eden 27 yaşındaki  şutör, "Tüm takımlar bizi yenerek şampiyonu devirmek istiyor. Her maçı final  olarak düşünüyoruz. Antrenörümüz Steve Kerr'ün geçen sezon yerleştirdiği sistemle  hücum ve savunmada kendimize güvenerek oynuyoruz. Her gece bizim için yeni bir  meydan okuma. Sahada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 16-0'lık sezon  başlangıcı da iyi şeyler yaptığımızın göstergesi" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Lakers'ın 33 maçlık serisi 
 
Warriors'ın üst üste 20 maçlık galibiyet serisine de değinen ABD'li  basketbolcu Curry, Los Angeles Lakers'ın 1971-1972 sezonunda elde ettiği 33  maçlık seriye ulaşamasalar dahi hayal kırıklığına uğramayacağını kaydetti. 
 
Lakers'ın serisinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan yıldız  basketbolcu, "Belki de bu seriyi takımdaki herkesten çok düşünüyorum. İki yıldır  uzun galibiyet serileri yakalamayı başardık ama şu an tek hedefimiz her maçta en  üst düzey performans sergilemeye çalışmak. Ligde, kaliteli oyunculardan oluşan  birçok iyi takım var. Eğer 29-30 galibiyete ulaşırsak rekordan daha çok  bahsetmeye başlayabiliriz. Rekoru kıramasak da şu ana kadar sergilediğimiz  performansla hayal kırıklığına uğramam" şeklinde konuştu. 
 
"Messi hayranıyım" 
 
NBA'de geçen sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Curry,  Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi'ye hayran olduğunu dile  getirdi. 
 
Messi ile saha içindeki çok yönlülük açısından benzer yanları olduğunu  aktaran Curry, "Onun maçlarını izlemeyi seviyorum. Büyük bir hayranıyım. Sahada  her an her şeyi yapabilecek büyük bir yeteneğe sahip. Bu tip bir yeteneğe saygı  duymak gerekir" diye konuştu.