Skandalın ardından şok istifa !

Skandalın ardından şok istifa !

Galatasaray'da, Uğur Yıldız’ın istifa ettiği öğrenildi...

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Galatasaray’ın Alman ekibi Borussia Dortmund’tan kadrosuna kattığı Kevin Grosskreutz’a, zamanında Transfer Eşleştirme Sistemi’ne (TMS) kaydının yapılmadığı gerekçesiyle lisans hakkı vermedi. Öte yandan sarı-kırmızılılarda gerçekleşmeyen transferin sorumlusu olarak ise Uğur Yıldız gösteriliyor. İdari menajer Cenk Ergün’ün yardımcısı Uğur Yıldız’ın FIFA’ya imzasız belgeleri gönderdiği belirtiliyor.

Galatasaray Kulübü, oyuncunun sisteme geçerli süre içinde kaydedildiğini ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemin sonuçlanmasının transfer döneminin  tamamlanmasından saniyeler sonra gerçekleştiğini açıklayıp, transferin onaylanması için FIFA’ya itirazda bulunmuştu.
FIFA tarafından yapılan teknik incelemenin ardından, Kevin Grosskreutz’un TMS’ye geçerli süre içinde kaydının yapılmadığına karar verildi ve oyuncuya devre arası transfer dönemine kadar lisans hakkı tanınmadı. Karar dün akşam saatlerinde Galatasaray ve Borussia Dortmund kulüpleri ile hem Türkiye hem de Almanya futbol federasyonlarına da bildirildi.

Fatura Yıldız’a! İstifa ettiği belrtiliyor...

Galatasaray Kulübü   FIFA’nın transferi ret gerekçesi olarak taranmış evraklardaki imza eksiği  olduğunu açıkladı.
Öte yandan sarı-kırmızılılarda gerçekleşmeyen transferin sorumlusu olarak ise Uğur Yıldız gösteriliyor. İdari menajer Cenk Ergün’ün yardımcısı Uğur Yıldız’ın FIFA’ya imzasız belgeleri gönderdiği belirtiliyor. Uğur Yıldız’ın istifa ettiği öğrenildi.

Galatasaray'da FIFA'nın transfer eşleştirme sistemine girme yetkisi sportif direktör Cenk Ergün ile asistanı Uğur Yıldız'da bulunuyor... Galatasaray yönetimi FIFA'ya belgelerin sisteme zamanında girildiğini ispatladı. Fakat imzasız bir belge (kimin imzalamadığı bilinmiyor) transferin gerçekleşmesine engel oldu. 
 
Galatasaray yönetimi bunun üzerine Uğur Yıldız'ı aradı. Yunanistan'da olduğu ortaya çıkan Uğur Yıldız, telefonu açar açmaz "İstifa ediyorum" dedi.

Kulüpler yapıyor
FIFA’nın global düzeyde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi (TMS) kulüpler tarafından kullanılan ve federasyonlar ve FIFA tarafından denetlenen bir sistem. Sistemin bir transfere onay vermesi için işlemin yapıldığı iki kulübün girdikleri veri ve dokümanların eşleşmesi gerekiyor. Bu eşleşmenin ardından önce transferin yapıldığı federasyona, o federasyonun konfirmasyonunun ardından ise transferi yapan kulübün federasyonuna konfirmasyon için otomatik bir bilgilendirme yapılıyor.
Konfirmasyonun ardından transfer sertifikası talebi gerçekleşiyor. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaşanan sıkıntı ile ilgili herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığı, Galatasaray Kulübü’nün gerekli bilgileri zamanında yükleyememesi üzerine transferin onaylanmadığı bildirildi.

İstifaya davet

G.Saray’da Kevin Grooskreutz transferinde yaşananların ardından taraftarlar sosyal medya aracılığı ile yönetimi istifaya davet etti.
Türkiye gündeminde 1.sıraya oturan #DursunÖzbekistifaEt etiketi ile sesini duyurmaya çalışan G.Saray taraftarına UltrAslan da yayınladığı bildiri ile destek verdi ve yönetimi istifaya davet etti.

İstanbul’a geliyor

FIFA’nın Galatasaray’a transferine onay vermediği Kevin Grosskreutz, yayınladığı mesajla eski kulübüne veda etti ve ocak ayına kadar oynayamayağını söyledi.

İstanbul’a geleceğini söyleyen Grosskreutz, “Galatasaray’a bu transfer için teşekkür ediyorum. FIFA maalesef transferimi onaylamadı. Yine de bu hafta İstanbul’a gidip, yerleşeceğim. Ocak ayına kadar idmanda kendimi kanıtlamak için zamanım olacak” ifadelerini kullandı.

Ocak ayını bekleyecek

Galatasaray, bonservisi için Borussia Dortmund’a 1,5 milyon euro bonservis ödediği ve 3 yıllık mukavele imzaladığı Kevin Grosskreutz’u oynatabilmek için 2016 yılı ocak ayını bekleyecek. Sarı-kırmızılı kulüp, sözleşme imzaladığı ancak Transfer Eşleştirme Sistemi’ne geç kayıt yaptığı için oynatma şansını kaçırdığı oyuncuya, 5 Ocak-1 Şubat tarihleri arasındaki ikinci transfer ve tescil dönemi içinde lisans çıkartıp, forma giydirebilecek.