Shakhtar'dan Fenerbahçe'ye şok tepki !

Shakhtar'dan Fenerbahçe'ye şok tepki !

Dopingli olduğu iddia edilen Fred'i oynattığı için Shakhtar Donetsk'i UEFA'ya şikayet eden Fenerbahçe'ye, Ukrayna kulübünden çok sert bir yanıt geldi.

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na yaptıkları başvurunun UEFA tarafından gündeme alındığını açıklarken sarı lacivertlilere cevap gecikmedi.

UEFA'ya yapılan itirazı yorumlayan Shakhtar'ın CEO'su Sergei Palkin, sarı lacivertlilere sert eleştiride bulundu.

0-0 biten Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynayan Fred, 90. dakikada oyundan çıktı.

"ZAMANSIZ VE SPORTMENLİKTEN UZAK"
Palkin açıklamasında, "Şu anda kulüpte konuyla ilgili resmi bir belge yok. Resmi olmayan kaynaklardan, oyuncunun temsilcileri aracılığıyla A numunesinin pozitif çıktığını biliyoruz. WADA'dan sonuçları bekliyoruz. Eğer B numunesinden bu yönde bir sonuç çıkarsa, oyuncunun yapmış olduğu ihlalden konuşabiliriz. Fenerbahçe'nin yaptığı itiraza gelecek olursak, bence Fenerbahçe zamansız ve sportmenlik ruhundan uzak bir tavır sergiledi" dedi.

LUCESCU 'UMARIM İKİNCİ TESTİ GEÇER' DEMİŞTİ
Teknik direktör Mircea Lucescu maç sonrası, "Komplike bir şey yok. Bize Fred’in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçer” şeklinde konuşmuştu.

Sporx