Sepp Blatter ''Ben temizim''

Sepp Blatter ''Ben temizim''

FIFA Başkanı Sepp Blatter İngiltere'de katılmış olduğu BBC'nin canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu ve kendisinin "Temiz" olduğunu söyledi.

1998 yılından beri FIFA Başkanı olan ve geçen Mayıs ayında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları arasında 5'inci kez FIFA Başkanı seçilen 79 yaşında ki futbol adamı "Aday oldum çünkü FIFA'yı korumam gerektiğine inanıyorum. Kendimi de koruyabilirim çünkü hala yeteri kadar güçlüyüm" ifadelerini kullandı. 
 
Kendi adının da bu skandallara karışması ile alakalı iddialara da cevap veren Blatter "Ben neler yaptığımı ve neler yapmadığımı bilen biriyim. Kendimi vicdan sahibi ve dürüst bir insan olarak tanımlayabilirim. Kesinlikle temizim ve bu konu hakkında herhangi bir endişem yok" şeklinde konuştu. 
 
'Futbolda hiçbir yolsuzluk yoktur'

 
FIFA Başkanı Blatter'e bu cevapları sonrası FIFA'da yaşanan ve 14 üst düzey yöneticinin ve yakınlarının yaklaşık 150 milyon dolara yakın rüşvet ve komisyon aldığı iddiası ile tutuklanması hatırlatıldı ve 2018 Rusya ve 2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası hakkında çıkan spekülasyonlara 79 yaşında ki futbol adamı FIFA'yı savundu. Blatter "Kurum bozuk değil. Futbolda hiçbir yolsuzluk yoktur. Yolsuzluk bu bireylerde ve insanlarda vardır" dedi. 
 
2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenmiş olan Dünya Kupası için rüşvet aldığını kabul eden eski FIFA yöneticisi Chuck Blazer ile ilgili olarak da "Ahlaken kendi sorumludur" dedi ama şunu da ekledi "2010 Dünya Kupası Şimdiye kadar yapılmış olan en temiz Dünya Kupası idi"
 
"Platini mi ? Neden olmasın ki ?"
 
Kendisi hakkında özellikle sosyal medya üzerinden yapılan kampanyaları da umursamadığını söyleyen Blatter önümüzdeki sene Şubat ayında yapılacak olan FIFA Başkanlık seçimine aday olmasına kesin gözüyle bakılan UEFA Başkanı Michel Platini hakkında ise "Kendisi benim yerimi doldurabilir. Neden olmasın ki ? Ama kimin başkan seçileceğini ben bilemem beni de ilgilendirmiyor. Kararı kongre verecektir" dedi.