Sadettin Saran: ''Ali Koç'la işbirliğine açığız''

Sadettin Saran: ''Ali Koç'la işbirliğine açığız''

Sadettin Saran, Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı.

Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Kulübü tarafından organize edilen ve Fener Salonu'nda düzenlenen 'İnanmak ve Başarmak' adlı söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplayan Sadettin Saran, spora hep bir merakı olduğunu, maddi imkansızlıklar sonucu üniversiteye de spor bursu ile girmesinden dolayı sporun tam anlamıyla önem kazandığını ifade etti. Saran, Fenerbahçe'nin Mayıs ayında yapılacak olan genel kurulunda ise Ali Koç'un aday olması durumda destek olacağını söyledi.
"Yukarı çıkarken akıtmadığınız ter, merdivenleri inerken size göz yaşı olarak geri döner" diyen Saran şu ifadeleri kullandı: " Bu bana tam tersi oldu. O zamanlar çok ter akıttım ama şuan çoğu zaman bana mutluluk olarak geri dönüyor yaptığım fedakarlıklar. Zaman ayarlaması, planlaması çok önemli bu konularda bana çok avantaj sağladı."
 
"FARK YARATAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM"
Fenerbahçe'nin başına gelmeyi gece gündüz düşündüğünü ve farklı bir başkan olacağını dile getiren Saran, " 5 yaşından beri Fenerbahçe'liyim ben. Birkaç defa aday olmak istemiştim ama sağ olsun Aziz Bey beni birkaç defa ihraç etti. Davamı kazandım Yargıtay'da itiraz etti. Yargıtay'da kazandım şimdi de karar düzeltme istendi. Siz vereceğim en büyük nasihatlerden biri de bu pes etmeyin. Ben de hiçbir zaman pes etmiyorum hayallerimden vazgeçmiyorum. İlla başkan olacağım olmazsa olmaz değil. Ama olursam da elimden geleni yapacağım. Çünkü farklı bir başkan olacağım fark yaratacak bir başkan olduğumu düşünüyorum.  Ama başkan olmak da o kadar önemli değil Türkiye'de 10 kişiden 6'sına başkan deniliyor.  Ya sınıf başkanı, ya apartman başkanı önemli olan iyi bir başkan olabilmek, fark yaratabilmek" dedi.
 
"3 TEMMUZ'DA HERKES BENİ ARADI"
3 Temmuz döneminde herkesin kendisini aradığını ve 'gördün mü Aziz Yıldırım'ın kulübü soktuğu durumu' dediklerini kaydeden Saran, şöyle konuştu: " Aziz Yıldırım'ın en yakındaki adamlar bile gördün mü kulübü soktuğu durumu diye hep sandılar ki ben ortaya çıkacağım ve bu fırsatı değerlendireceğim sandılar. Size de vereceğim tavsiyelerden biri  'düşene vurulmaz.' İkincisi Fenerbahçeliliğim ön plana çıktı ve sessiz kalmayı tercih ettim ama  kulübe de haber gönderdim, divan kurulunda bir arkadaşa konuşturma yaptırdım. Kulüpten ihraç edilmiş olmama rağmen dedim ki; " 10 senelik loca parasını peşin ödeyeyim, bana bir amatör şube ver. 250 tane kulübün yayın hakları bizde buna Barcelona'da dahil.  Neler yapabiliriz, ben her türlü emrinize amadeyim."  Bize kesinlikle cevap bile gelmedi.  Senelerdir bana karşı bir karalama kampanyası oldu, dolayısıyla o ortamda bize gelseler kendilerini sıkıntıya sokacaktı. O yüzden biz de sessiz kaldık."
 
"ALİ KOÇ'LA HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE, DESTEĞE AÇIĞIZ"
Mayıs ayında yapılacak olan Fenerbahçe Genel Kurulu'nda aday olup olmayacağı sorulan Saran, "Aziz Bey yine söz verdi. Mayıs ayında bırakıyorum dedi. Bu seferde gerçekten sözünü tutacağını düşünüyorum. Orada da Ali Koç'u destekleyeceğiz dedi. Ali Koç'ta çıktı talibim dedi ve genel kurulda bugünkü konjektürde de gözüken o ki Ali Koç'a büyük bir teveccüh var. Ben fark yaratmak için o işe talibim. Hepsinde de iyi yöneteceğimden şüphem yok ama bugünkü  konjektürde böyle bir şey olacaksa Ali Koç'a her türlü desteği veririz. Fenerbahçe işçin bugünkü şartlarda gözüken o. Biz de her türlü iş birliğine, desteğe açığız" şeklinde konuştu.
 
"VOLEYBOLUN PAZARLAMASINI SATIN ALDIK"
Voleybolun her türlü pazarlamasını satın aldıklarını ifade eden Sadettin Saran, "Türk voleybolu çok başarılı kadınlarda dünya 8'incisiyiz. Biz de Saran Holding olarak, voleybolun her türlü pazarlamasını satın aldık önümüzdeki 5 sene için ve büyük yatırımlarda bulunacağız" dedi.
 
"AMATÖRE YAPILAN YATIRIM YETERİ KADAR DEĞİL"
Bugün UEFA kriterlerinden biri ikinci ligde olmak üzere 4 kulüp ciddi baskı altında olduğunu dile getiren Saran, 'Yönetim şeklimizde yanlışlık var. Altyapıya yeteri kadar önem verilmiyor. Günü kurtarmaya çalışıyoruz, istikbale çok yatırım yapılmıyor ama ilerleme var da yeteri kadar değil. Daha iyi olacak. Her şey tesisleşme değil. Tesisleşme çok önemli ama  bireye, amatöre yapılan yatırım yeteri kadar değil" diye konuştu.