''Podolski ve Nani büyük oyuncular ancak...''

''Podolski ve Nani büyük oyuncular ancak...''

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Almanya'da kamp yapan Beşiktaş'ta, yeni transferlerinden Dusko Tosic, siyah-beyazlı taraftarı övdü.

Vodafone Arena'nın açılışını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Tosic, "Nani ve Podolski büyük oyuncular ancak önemli olan sahada neler yapabileceklerinizdir" dedi.

Kampın gayet iyi geçtiğini söyleyen Dusko Tosic, "Burada ihtiyacımız olan her şey var. Henüz ilk hazırlık kampımız. Otel, saha ve zemin gayet iyi, zaten ihtiyacımız olanlar da bunlar. Türkiye'de hava gayet sıcakmış ve burada serin bir hava var" diye konuştu.

Süper Lig'i iyi tanıdığını kaydeden Sırp oyuncu, "Buraya gelmeden önce farklı takımlardan teklifler aldım ama Türkiye'de kaldım. Beşiktaş için yüzde yüzümü vereceğim. Bu sezon kulüp ve taraftar için çok önemli. Umarım yeni stadımız hazır hale gelecek ve yeni stadımızda şampiyonluk yaşayacağız" dedi.

İsmail Köybaşı ve Motta ile forma yarışına gireceğinin sorulması üzerine Tosic, "Bahsettiğiniz oyuncular çok iyi oyuncular. Kimin iyi olacağını ve formayı alacağını göreceğiz. Beşiktaş'ta oynamak için sabırsızlanıyorum. İyi bir kadromuz var. Forma mücadelesi çetin olacaktır" ifadelerini kullandı.

"PODOLSKI VE NANI BÜYÜK OYUNCULAR ANCAK..."
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Podolski ve Nani gibi flaş transferlerini de değerlendirmesi istenen Tosic, "Podolski ve Nani büyük isimler ve büyük oyuncular ama önemli olan sahada neler yapabileceklerinizdir. Bununla ilgili endişemiz yok. Bizim gayet iyi Türk oyuncularımız var. Belki iki oyuncuya ihtiyacımız var. Ama gayet iyi bir takımız" demekle yetindi.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI DÜNYADA İLK ÜÇE GİRER"
Sol bekte oynadığında hücuma katkı yapmayı sevdiğini belirten başarılı oyuncu, "Sol stoper oynadığımda defansı düşünmek zorundayım. Bunun dışında gayet iyi durumdayım ve takıma önemli katkı yapabileceğime inanıyorum. Fransa, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde oynadım; ama Beşiktaş tarihi ve başarılarıyla kariyerimde forma giydiğim en büyük kulüp. Sırbıstan'da Kızıl Yıldız forması giydim. Beşiktaş ve Kızıl Yıldız taraftarı benim için dünyada ilk üçe girer. Beşiktaş siyah-beyaz, Kızıl yıldız kırmızı beyaz. İki takım taraftarları da dünyanın en iyi taraftarları arasında" diyerek Beşiktaş ve taraftarını övdü.

Beşiktaş'a transfer sürecini de anlatan Tosic, "İlk olarak Beşiktaş'ın Ankara'da Gençlerbirliği ile yaptığı maç öncesi Slaven Bilic ile görüşmüştüm. Bana kalırsam seni Beşiktaş'ta görmek isterim demişti. Bilic'in kalıp kalmaması belirleyici olmadı, o gitti ancak ben Beşiktaş'a imzayı attım" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nde ilk sezondad 10 asist yapmıştığını hatırlatan Tosic, "Sonra sol stoperde oynamıştım. Sol bekte oynarsam en az 8 asist yaparım, bu 10'a çıkabilir" dedi.

"VODAFONE ARENA'NIN BİTMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"
Vodafone Arena'nın yapımını sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayan Dusko Tosic, "Biz oyuncular olarak stadı büyük sabırsızlıkla bekliyoruz. Eminim taraftarlar da bekliyor. Voldafone Arena hazır hale geldiğinde kesinlikle Avrupa'nın en iyi stadı olacak. Ankara'da veya Olimpiyat'ta oynamak aynı şey değil. Bizi yüzde 30 yukarıya taşıyacak faktör olacak" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu vurgulayan Sırp oyuncu, "Büyük kulüpler hücum odaklı oynamak zorunda. Bütün beklerin hücuma çıkmaları ve asist yapmaları gerekiyor" derken siyah-beyazlı ekibin en iyi performansının İstanbul'daki 80 bin taraftar önündeki Liverpool maçı olduğunu kaydetti.