Pereira farkı !

Pereira farkı !

Hasan Ali Kaldırım, bu sezonki iyi ve etkili futbolunu Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira'ya bağladı.

Fenerbahçe’deki en parlak dönemini geçiren milli oyuncu, “Hocamın bana olan güveni performansıma yansıdı. Bana bakışı, istedikleri farklı. Defansif anlamda dengeyi iyi tutmamızı istiyor. Top bizdeyken, mesela top benim kanadımdaysa bütün özgürlüğü veriyor. İstediğini yapabilirsin diyor” ifadelerini kullandı.

Bu sezon Fenerbahçe’nin en etkili isimlerinden biri olan Hasan Ali Kaldırım, Molde maçı sonrası Milliyet’e konuştu.

Savunmada yaptığı katkının yanısıra son haftalarda gol ve asistleri ile de ön plana çıkan tecrübeli isim, bu performansındaki temel etkenin Teknik Direktör Vitor Pereira olduğunu söyledi.

Portekizli hocanın kendisine güvenmesi ve şans tanıması sayesinde hem maç kondisyonu hem de özgüveninin arttığının altını çizen Hasan Ali sorularımıza şu yanıtları verdi:

- Bu sezon çok farklı bir performansın var. Çıkışını neye bağlıyorsun?
“Hocaların bana olan güveni performansıma yansıdı. Özgüvenim yüksek bu da benim performansımı olumlu etkiliyor. Geçen senelerde bu kadar fazla arka arkaya forma şansı bulamadım. Bir maç oynuyordum. Ondan sonra beş, altı belki on maç bekliyordum. Bu sene dört, beş, altı maç üst üste forma şansı buldum. Tabii hem maç kondisyonum, hem de özgüvenim arttı.”

- Hoca farkı söz konusu mu?
“Tabii... Hocanın bana bakışı, benden istedikleri farklı. Defansif anlamda dengeyi iyi tutmamızı istiyor. Ama top bizdeyken, mesela top benim kanadımdaysa bütün özgürlüğü bana veriyor. İstediğini yapabilirsin diyor.”

- Peki ileriye çıkmayın demiyor mu?
“Kesinlikle hayır. Hiçbir zaman böyle bir şey demedi. Zaten duran topları bana kullandırıyor. Ortaların iyi diyor. Her zaman orta bekliyor. Dediğim gibi özgüvenim yüksek çünkü hoca bana güven veriyor.”

- Fenerbahçe, gruptan çıkarsa Avrupa Ligi’nde final oynar mı?
“Final için şu an erken. Maçtan maça bakmamız lazım. Önce bir gruptan çıkalım. Biraz da kura şansıyla gittiği yere kadar gitmek istiyoruz. Belki bu final olur.”

EN İYİ SEZONU

2012-13 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Hasan Ali Kaldırım, son iki sezonda 26 maçta görev aldı. Bu iki sezonda tek gol ve asistle oynayan tecrübeli futbolcu bu sezon şimdiden 13 resmi maçta forma giyip, bir gol, iki asiste imza attı. Sarı lacivertli takımdaki en iyi sezonunu geçiren Hasan Ali’nin en büyük özelliği ise profesyonelliği. Aylarca forma giymediği dönemler olsa da çalışmaktan vazgeçmeyen milli futbolcu, bu sebepten dolayı hiçbir zaman sorun da çıkarmadı.

B planı Kadlec

Molde maçında kasığında ağrı hisseden Hasan Ali Kaldırım’ın, yarınki Trabzonspor maçında oynaması için sağlık heyeti çalışmasını sürdürüyor. Son durumunu netleştirmek adına futbolcuya bir dizi test uygulanacak. Ardından son karar verilecek. Hasan Ali Kaldırım, Trabzonspor maçına yetişemezse yerine Kadlec forma giyecek.

Milliyet