''Onur ve Tolga gibi...''

''Onur ve Tolga gibi...''

Boğuşlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun "TamSaha Dergisi"ne değerlendirmelerde bulundu.

A Milli Futbol Takımı Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, "Kendi ligindeki tüm kalecileri ile dünyanın önde gelen takımlarında en az 5 kalecisi Türk olan bir kalecilik ekolünü oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Onur Kıvrak, Tolga Zengin gibi kalecilerin parlamasında önemli rol  oynayan ve tüm dikkatleri üzerine toplayan Boğuşlu, Türkiye Futbol  Federasyonu'nun "TamSaha Dergisi"ne değerlendirmelerde bulundu.
 
Boğuşlu, Trabzonspor'da Tolga Zengin ve Onur Kıvrak'ın Türk futboluna  kazandırılma sürecini anlatarak, onlara inandığını ve aynı dili konuşup  birbirlerini desteklediklerini ifade etti.
 
Başarılı olma yolunda istekli, özverili sabırlı, konsantre bir şekilde  çalıştıklarını belirten Boğuşlu, "Bahçıvanlık gibi, ne ektiysek onu biçtik.  Hepimizin uyması gereken ilkelerimize sımsıkı bağlanıp, işin ucundan tutmak  yerine kökünden kavradık. Sonucunda aynı takımın iki kalecisi aynı anda Milli  Takım'a birlikte gitti. Onur çıkışını, İngiltere'de Liverpool'a karşı iyi oyun ve  penaltı kurtarışıyla süsledi. Avrupa'da en değerli kalecilerin arasına girdi.  Tolga, kalan 9 maçta sadece 3 gol yedi. O da roket gibi çıktı. Sonra da Beşiktaş  gibi yaklaşık 110 yıllık camianın takımının kalesine geçti ve 3-4 ay sonra da  kaptan oldu" dedi.
 
Boğuşlu, Fatih Terim'in talimatıyla milli takımların kaleci departmanı  başına getirildiğini dile getirerek, "Hocamızın kanatları altında, onun verdiği  göreve layık olabilmek için mesleğimizi en iyi şekilde gerçekleştirmeye  uğraşıyoruz. Türk kalecilik ekolünü oluşturmak için girdiğimiz yolu, departman  hocalarımla kulüplerde görev yapan kaleci hocalarımızla yürüyerek oluşturuyoruz.  Kendi ligindeki tüm kalecileri Türk olan ve dünyanın önde gelen takımlarında en  az 5 kalecisi Türk olan bir kalecilik ekolünü oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde  konuştu.
 
"Avrupa'da başarıyla görev yapabilecek durumdayız"
 
Türk kaleciliğini İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerle kıyaslayan  Boğuşlu, Türkiye'nin genel olarak geride olduğunu ancak kendi içinde eskiye  oranla iyi olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de kaleci sayısında artış gözlendiğini  ifade eden Boğuşlu, şunları kaydetti:
 
"Uzun yıllar tek kalecimiz varken, bir yıl öncesinde Volkan Demirel,  Onur Kıvrak, Tolga Zengin oldu. Onlardan bir yıl sonraki üçlümüz Volkan Babacan,  Ali Şaşal Vural, Mert Akyüz oldu. Şu anda bana göre Avrupa'da başarıyla görev  yapabilecek bir kaç kaleciye sahibiz. Önümüzdeki sezon itibariyle bunu sahalarda  kanıtlayacağız. Bana göre ideal kaleci, futsal kalecisi gibi artı yan topları iyi  olan kısaca Alman Manuel Neuer gibi bir kalecidir. Fizik olarak uçuk kaçık  uçlarda olmayanlar hariç sınıflandırma yanlışlığı yaparak genç kaleci  adaylarımızın ve dolayısıyla Türk kaleciliğimizin geleceğini riske atmayalım.  Kaleciliğin bir de felsefi yönü var ve bana göre en önemli yön de ruhu. Fizik  performansı beden ise kalecilik felsefesi de ruhudur, ruh yoksa beden yaşamaz."