MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu: Süper Lige çıkma yaşını 22ye indiriyoruz

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu: Süper Lige çıkma yaşını 22ye indiriyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftioğlu, hakemlikte Süper Lig'e çıkma yaşını 26'dan 22'ye indirdiklerini söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Limak Eurasia Luxury Hotel'de...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftioğlu, hakemlikte Süper Lig'e çıkma yaşını 26'dan 22'ye indirdiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Limak Eurasia Luxury Hotel'de dün başlayan 2015-2016 Sezonu Yaz Semineri'nde sezon açılış töreni yapıldı.

Törene FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkan Vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst ile yönetim kurulu üyeleri, MHK yönetim kurulu üyeleri, üst klasman hakemleri ile UEFA ve MHK'dan eğitimciler katıldı.

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu yaptığı konuşmada, yönetiminde tecrübeli isimlerin olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yönetimimiz mevcut hakemleri yakından tanıyor. Alttan yukarıya doğru gelecek hakemleri de tanıdığımız için hakemliğin geleceği için önemli bir avantaja sahip olduğumuzu düşünüyorum. Şu anda üst düzey hakemlik yapan ve Türk hakemliğinin lokomotif olan arkadaşlarımla yıllarca birlikte görev yaptım. Biliyorum ki bu görevde kendileri de benim en büyük yardımcılarım olacaktır."

Hakemlerin beklentilerini ve özelliklerini çok iyi bildiğini dile getiren Başkan Kuddusi Müftüoğlu, "Dün eksiklik olarak düşündüklerimizi tamamlayabilecek duruma geldik. Bunun da hem bizim hem de sizin için avantaj olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda yaratılmış olan genç algısını lehimize iyi kullanacağız. Çok çalışan, emek veren herkes kadrolarımızda kendisine yer bulacak. Bu konuda önemli bir değişiklik yapıyoruz. Süper Lig'e çıkma yaşını 22'ye indiriyoruz. Genç ve yetenekli isimleri kısa sürede üst klasmanlara taşıyacağız ve uluslararası arenada boy göstermelerini sağlayacağız. Hakemliği bırakma yaşını 45'ten 47'ye çıkartıyoruz. Tecrübeli isimler bizim için çok önemli. Hakemlerin gözlerinde gördüğüm ışık beni yarınlar için çok umutlandırdı." şeklinde konuştu.

PROFESYONEL HAKEMLİĞİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Kuddusi Müftüoğlu, hayata geçirecekleri önemli projelerin olduğunu kaydederek, profesyonel hakemliğin kapsamını genişleteceklerini söyledi. Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Profesyonel hakemliğin, Türk hakemliğinin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sezon 9 profesyonel hakemimiz olacak. Geçtiğimiz 3 aylık deneme süresinde bizimle birlikte olan Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus arkadaşlarıma bu yıl Halis Özkahya, Tolga Özkalfa ve Bülent Yıldırım eklenecek. Profesyonel hakemlerimizi hem lig müsabakaları için hazırlayacağız hem de kendilerinin engin deneyimlerin faydalanacağız. Allah kısmet ederse 4 yıllık görev süremizin sonunda Süper Lig ve 1. Lig'deki tüm hakemlerimizin profesyonel hakem kadrosunda olmasını hedefliyoruz."

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da Türk futbolunun en önemli tartışma konularından birisinin hakemlik müessesi olduğunu belirtti. Hakem atamaları, notları, hakem kararlarının hep eleştiri konusu olduğunu anlatan Yardımcı, "Her yönetim kendisine göre en doğruyu yapmaya çalışmıştır, iyi niyetle çözüm yolları aramıştır ama bu mesele bir türlü tam çözüme ulaşmamıştır. Bir meseleyi çözmek istiyorsanız işe üst noktadan başlamanız gerekiyor. Biz bunu yaptık. Federasyon seçiminden sonra yeni bir MHK göreve getirdik ve yeni bir Merkez Hakem Kurulu Başkanı atadık. Kuddusi Müftüoğlu uzun yıllar üst düzey hakemlik yapmış, vizyon sahibi çok kıymetli bir arkadaşımızdır. Yönetim kurulumuz ile hakemler arasında köprü vazifesini en iyi şekilde yapacağından hiç şüphemiz yok." diye konuştu.

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ise "Bir federasyon gider diğeri gelir, hakemler hakkında söylemler devam eder. Dolayısıyla bilimsel çalıştığımız çalıştığınız, öngörüsüz fakat ilkeli çalıştığınız takdirde başaramayacağınız hiçbir iş olmadığına inanıyorum. Bizim dönemimizde bunların hiçbiri yoktu. Vizyonumuz vardı, görüşümüz ilkelerimiz vardı. O zaman bana 'neden uluslararası alanda başarılı hakeminiz yok' deniyordu. Bu süreç Ahmet Çakar'la başladı bizim zamanımızda Cüneyt Çakır'la devam ediyor. Diyorum ki ne mutlu bana bugünleri gördük. Her şeyi gördük inşallah bundan sonra daha iyilerini de görürüz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından geçen sezon hakemliği bırakan isimlere plaketleri verilirken, UEFFA Hakem Kurul Üyesi Uilenberk tarafından hakemlere FIFA ve UEFA'dan da onaylanan görüntüler eşliğinde talimatlar anlatıldı.

CİHAN

Cihan