Konyaspor'dan 'Kocaman' galibiyet

Konyaspor'dan 'Kocaman' galibiyet

Spor Toto Süper Lig 13. hafta karşılaşmasında Konyaspor, Alanyaspor'u 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftası nefes kesen bir maça sahne oldu. Aytemiz Alanyaspor, ilk yarısında 2-0 geriye düştüğü maçın ikinci devresinde bulduğu gollerle maçı 2-2’ye getirdi. Ancak son dakikada kazanılan penaltı atışı sonrası konuk ekip 3 puanı hanesine yazdırdı: 2-3

Karşılaşma Aytemiz Alanyaspor’un baskısı ile başladı. Rakip kalede etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip, yakaladığı fırsatları bir türlü gole çeviremedi. Daha sonra toparlanan Atiker Konyaspor, savunma ve kalecinin anlaşmazlığından doğan pozisyonda rakibin kendi kalesine attığı golle öne geçti. Hiç beklemediği bir anda geriye düşen ev sahibi ekip, daha yediği golün şokunu atlatamadan kalesinde ikinci golü gördü.

Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Takımının ikinci golünü atan Bajic, gol sevinci endeniyle kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Aykut Kocaman’ı çıldırtan bu pozisyon sonrasında iyice kendi yarı sahasına çekilen Atiker Konyaspor, skoru korumaya çalıştı. Maçta dakikalar ilerledikçe rakibinin 10 kişi kalmasını da fırsat bilen Aytemiz Alanyaspor, tüm hatlarıyla saldırmaya başladı. Üst üste geliştirilen ataklarda iki gol bulan ev sahibi, iki gol bularak eşitliği sağladı. Attığında fazlasını kaçıran Akdeniz ekibi, son dakikada adeta yıkıldı. Kalesindeki tehlikeleri savuşturan konuk ekip, son dakikada çıktığı hızlı hücumda penaltı kazandı. Uzatma dakikalarında atılan penaltı golü ile Atiker Konyaspor, ecel terleri döktüğü zorlu deplasmanda 3 puanı hanesine yazdıran ekip oldu.

Maçı ikinci yarının uzun bir süresinde tek kale oynayan ve 22 şut çekerek rakibini abluka altına alan Aytemiz Alanyaspor, kaçırdığı fırsatlara yanarken, Atiker Konyaspor duraklamada bulduğu golle sevinen taraf oldu.

AMK Gazetesi