Kocaoğlu'ndan AK Partili üyeye Süper Lig yanıtı !

Kocaoğlu'ndan AK Partili üyeye Süper Lig yanıtı !

Aziz Kocaoğlu, AK Partili üyenin önerisine böyle yanıt verdi.

AK Partili Üye Çağlar Haspolat, Başkan Kocaoğlu’nun Ankara ziyareti hakkında bilgilendirme yapmasını istedi. Haspolat İzmir’deki futbol takımlarının durumuna da değinerek, Büyükşehir’in Süper Lig’de oynatma hedefiyle bir takım kurması önerisini getirdi.

Haspolat’a yanıt veren Kocaoğlu, “Süper Lig de takım olmaması ayrı bir konu. Belediyelerin Süper Lig’de takım oynatması söz konusu değil... Olmaması da doğrudur. İstanbul Belediyesi ile Ankara Belediyesi ile kim yarışabilir.

İzmir’in yaşadığı süreçleri değerlendirdiğimizde büyük kentlerin gücü altında büyümesi birçok çöküntüye sebep olmuştur. Şimdi ayağa kalkmaya başlamıştır. Spor kulüpleri ayağa kalkmaya başlamıştır.

Bu altı kulübün Süper Lig de oynadığı dönemlerde Ankara’dan iki takım, İzmir’den 4-5 takım, İstanbul’dan 3 takımlı bir lig söz konusuydu. 6 takımın ekonomik gücünü İzmir karşılayamamıştır. Bu bir realitedir. Ama artık İzmir ayağa kalkmıştır.

Hızlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Bunu sporda, sanayide, şehirleşme de görüyoruz. Süper Lig’e de takımlarımız çıkacaktır. Onlarda özel sektör ile çalışan kulüpler olacak. Kulüpler şirketleşmek zorundadır. Şuan o süreci geçirmektedir” dedi.

NİYE BİZİM STATLAR SEÇİMDEN SEÇİME?

Stat konusunda da her kafadan bir ses çıktığını söyleyen Kocaoğlu, “Dönüp dolaşıp Büyükşehir’in başına kalıyor. Herkesin bilmesi gerekir ki Büyükşehir Belediyesi üstüne düşmeyen yatırımları da gerçekleştirmek için çaba göstermiştir. Bugün Karşıyaka’nın basketbol oynadığı salon, 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu, diğer bütün sahalar hepsinin Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Stat yapacaktık, ama çeşitli bahaneler yolu tıkadı. Bornova Stadı bitmek üzere… Tire’de de belli bir noktaya gelindi.

Her seferinde ‘Hizmetin siyaseti olmaz’ diyoruz.  Bu bizim statlar lastik gibi seçimden seçime neden sündürülüp bırakılıyor? Niye malzeme olarak kullanılıyor? Alt tarafı stat... Al işte birini yaptık, birini yapıyoruz. Bu statlar ne Spor Bakanlığı için ne de İzmir için büyük bir paradır. Ama siyasiler tarafından öyle bir hale getirildi ki sanki Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 stat İzmir’i kurtaracak! 

Sanki İzmir’e çok önemli bir şey yapılıyor. Bunu Çandarlı Limanı, Çevreyolu, Körfez Projesi için söyleyebilirsin ama iki stadı bu boyutlara taşımak İzmir’e yakışmıyor. Göztepe Stadı’nın yeri yanlıştır. Bu kentin imarında gelişmesinde kalkınmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi kendini sorumlu tutuyor.

Yanlışa dur deme hakkı vardır. Bir yandan yargı bunu ispat ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi parayı hep göz ardı etti. Biz engellemedik. Doğru iş yapacaksın. Yasalara uymayan iş yapmayacaksın. Prosedürü düzeltmek atla deve değildir” diye konuştu.