Katalan basını Arda Turan'a övgü yağdırdı

Katalan basını Arda Turan'a övgü yağdırdı
Güncelleme:

Katalan basını, deplasmanda Sporting Gijon'u 5-0 yenen Barcelona'da 1 gol, 1 asist ile oynayan Arda Turan'ı övdü.

Katalan basınında yapılan yorumlarda Arda Turan'ın, Barcelona Teknik  Direktörü Luis Enrique'nin kendisine duyduğu güveni boşa çıkarmadığı yazıldı.
 
El Mundo Deportivo gazetesi, Arda'nın geçen sezon yaşadığı  sıkıntıların ardından iyi bir sezon başlangıcı yaptığını vurgulayarak, "Arda,  Luis Suarez'e yaptığı güzel asistle gollerin başlangıcının yolunu açtı. Bu kez  Rakitic'in yerinde görev yapan Türk futbolcu, attığı kafa golüyle de  Barcelona'nın gol yağmurunda pastanın üzerindeki çileği koydu. Barcelona'da şu  ana kadar Sergi Roberto, 4 asistle en çok asist yapan futbolcu olurken, onu 3  asistle Arda izliyor. Roberto ve Arda, Sporting maçında takım arkadaşlarına şeker  dağıttı." ifadelerini kullandı.
 
Sport gazetesi de Arda'yı "bir şampanya şişesine" benzetirken,  "Şampanya gibi köpürerek başladı. Luis Suarez'e ilk golün pasını verdi. İkinci  yarı biraz performansı düşse de 4'üncü golü kaydetti." diye yazdı.
 
"Arda, Iniesta'nın yaptığını yaptı ve tekrardan kaleyi görmeye  başladı" başlığını da atan Sport, "Luis Enrique, takımda bir kez daha baş  aktörlüğü Arda'ya verdi ve Türk futbolcunun bu sezon sergilediği iyi futbol da  bunu onayladı. Arda, tüm özelliklerini Sporting maçında gösterdi. Top çaldı, faul  yaptırdı, asist yaptı ve gol attı." değerlendirmesinde bulundu.
 
L'Esportiu adlı gazete ise Arda Turan'ın maç esnasında çekilen büyük  bir fotoğrafını manşetinde kullanarak, "Korkutuyorlar" diye yazdı. Arda Turan'ın  Sporting maçında beklenenin aksine Messi'nin yerinde değil Andres Iniesta'nın  pozisyonunda, orta sahanın solunda ve ortasında görev yaptığını belirten Katalan  spor gazetesi, "Türk futbolcunun oynadığı bu alanda da takım için çok verimli  olduğunu" kaydetti.