Kartal zirveye el koydu !

Kartal zirveye el koydu !

Süper Lig'de Beşiktaş, rakiplerinin puanlar kaybettiği haftada Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Galatasaray'ın geçen hafta elinin terisyle ittiği fırsatı Beşiktaş kaçırmadı. Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği kritik haftada Kara Kartal Akhisar Belediyespor'u farklı geçerek şampiyonluğun birinci adayı benim dedi.

CENK AÇILIŞI YAPTI

13. dakikada Beşiktaş öne geçti. Siyah-beyazlıların sağdan gelişen atağında Quaresma'nın yaptığı ortada, ön direkte topla buluşan Cenk Tosun meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0. 

TALISCA'DAN MÜKEMMEL GOL
27. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup'un orta sahadan uzun pasında Cenk Tosun'un müdahale ettiği top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun uzak mesafeden güzel vuruşunda, top ağlara gitti: 2-0.

SAHNE ATINÇ'IN

Dakikalar 69'u gösterdiğinde sahneye Atınç Nukan çıktı ve genç stoper kafa golüyle skoru 3-0'a getirdi.

FARK 2'YE İNDİ

81. dakikada Soner Aydoğdu'nun ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderdiği yerden pasıyla topla buluşan Olcan Adın, sağ ayağıyla şutunu çekti ve topu ağlara göndererek maçın sonucunu belirledi: 3-1

Beşiktaş bu skorla 47 puana yükselerek en yakın rakibi Başakşehir’e 4 puan fark attı. Siyah-beyazlı ekip Galatasaray karşısında alacağı olası bir galibiyet ile sarı-kırmızılılar ile arasındaki farkı 10’a çıkarabilir.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona eriyor.

90. DK: Adriano Correia, rakibi Olcan Adın'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Ömer Bayram'ın köşe vuruşundan penaltı noktası üzerine doğru gönderdiği ortasını Ryan Babel uzaklaştırıyor.

87. DK: Sol kanatta köşe gönderine yakın bir noktadan Ömer Bayram'ın ön direğe yaptığı ortasını Atınç Nukan uzaklaştıran isim oluyor.

84. DK: Olcan Adın'ın sol kanada doğru gönderdiği pasına hareketlenen Ömer Bayram ofsayta yakalanıyor.

81. DK: Soner Aydoğdu, attığı iyi pasla golde asist yapan oyuncu oluyor.

81. DK: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Olcan Adın ile durumu 3-1'e getiriyor. Soner Aydoğdu'nun ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderdiği yerden pasıyla topla buluşan Olcan Adın, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve kaleci Fabricio Agosto'yu mağlup etmeyi başarıyor.

80. DK: Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Gökhan Gönül oyundan alınırken, Andreas Beck yerine oyuna dahil oluyor.

80. DK: Ricardo Quaresma, sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru yapıyor fakat savunmada Miguel Lopes topu karşılayan isim oluyor.

78. DK: Soner Aydoğdu'nun ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ömer Bayram, sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat top direğin dibinden auta gidiyor.

77. DK: Aykut Çeviker'in pas hatasıyla topla buluşan Ryan Babel bir süre ilerledikten sonra pasını Ricardo Quaresma'ya doğru gönderiyor. Ricardo Quaresma, ceza sahası içi sağ çaprazından topun gelişine ayağının dışıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Bora Körk topu kornere çelmeyi başarıyor.

75. DK: Akhisar Bld.Spor ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Sokol Cikalleshi oyundan alınırken, Ricardo Vaz Te yerine oyuna dahil oluyor.

69. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Atınç Nukan ile maçta durumu 3-0'a getiriyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ricardo Quaresma sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Bora Körk ilk hamlesini yapıyor ve top havalanıyor. Dönen topu iyi takip eden Atınç Nukan altıpasın önünden kafa vuruşunu yaparak topu ağlara göndermeyi başarıyor.

68. DK: Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın, ön direğe doğru yaptığı ortasını Miguel Lopes uzaklaştırıyor.

64. DK: Akhisar Bld.Spor'da oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Soner Aydoğdu, Özer Hurmacı'nın yerine oyuna dahil oluyor.

58. DK: Sol kanattan Ömer Bayram ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu ortaya hareketlenen Olcan Adın ofsayta yakalanıyor.

55. DK: Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Ricardo Quaresma ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

53. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Ömer Bayram ortasını ceza alanına gönderiyor ancak herkesi aşan top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

52. DK: Sol kanattan Ömer Bayram'ın ön direğe gönderdiği ortasını Atınç Nukan son anda hamle yaparak kornere atmayı başarıyor.

48. DK: Beşiktaş yarı alanının ortalarında serbest vuruş için topun başına geçen Olcan Adın ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

46. DK: Barış Şimşek düdüğünü çalıyor ve ikinci devre Akhisar Bld.Spor'un santrasıyla başlıyor.

45. DK: Hakem Barış Şimşek maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk devresi Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

41. DK: Uzun paslaşmalar sonrasında sol kanatta topu önüne alan Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Ryan Babel istediği gibi bir kafa vuruşu gerçekleştiremiyor ve top farklı bir şekilde yandan auta gidiyor.

38. DK: Özer Hurmacı'nın havadan defansın arkasına gönderdiği uzun topa hareketlenen Sokol Cikalleshi ofsayta yakalanıyor.

37. DK: Ceza yayının hemen gerisinde Özer Hurmacı'nın pasıyla topla buluşan Sokol Cikalleshi topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor fakat top kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

35. DK: Akhisar Bld.Spor gole çok yaklaşıyor ! Oğuzhan Özyakup'un pas hatasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın, pasını Özer Hurmacı'ya atıyor. Özer, ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak Özer'in çektiği şut farklı bir şekilde kalenin üstünden auta gidiyor.

32. DK: Sol taraftan Ömer Bayram ile Akhisar Bld.Spor köşe vuruşu kullanıyor. Ömer'in, ön direğe doğru gönderdiği ortasını Gökhan Gönül kafayla uzaklaştırıyor.

29. DK: Sağ kanattan Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte müsait pozisyonda Ryan Babel topun gelişine şutunu çekiyor fakat kaleci Bora Körk üzerine gelen bu şutu kurtarmayı başarıyor.

27. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile farkı 2'ye çıkarıyor. Cenk Tosun'ın pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Anderson Talisca sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ve top direğin dibinden ağlarla buluşuyor.

25. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Beşiktaş'ın büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

19. DK: Orta sahada Olcan Adın rakibi Adriano Correia ile girdiği hava topu mücadelesinde kısa süreli bir sakatlık geçiriyor ve tedavisi için oyun alanı dışına çıkıyor.

15. DK: Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruşu kullanan Ricardo Quaresma, ön direğe doğru ortasını yapıyor fakat Mustafa Yumlu topu kafayla uzaklaştırıyor.

14. DK: Miguel Lopes'in pasıyla topla buluşan Aykut Çeviker rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta gidiyor.

13. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun ile maçta 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Cenk Tosun savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ve takımını öne geçirmeyi başarıyor.

11. DK: Sağ kanatta Miguel Lopes, Adriano ile girdiği mücadele sırasında yerde kalıyor ve sağlık ekipleri Miguel Lopes için oyun alanına davet ediliyor.

7. DK: Sol kanatta Abdoul Sissoko'ya yapılan faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Ömer Bayram geçiyor. Ömer'in, ceza yayına doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.

6. DK: Mücadelede 5 dakika geride kalırken Beşiktaş, orta alanda kısa paslar yaparak pozisyon üretmeye çalışıyor.

1. DK: Hakem Barış Şimşek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Cenk Tosun'un santra vuruşuyla başlıyor.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, evinde Akhisar Belediyespor’u konuk ediyor. Mücadeleyi hakem Barış Şimşek yönetiyor.

Başakşehir, Galatasaray, Fenebahçe gibi zirve iddiası olan ekiplerin puan kaybetmesiyle büyük bir fırsat yakalayan siyah-beyazlılar, Vodafone Arena’da kazanarak liderliğini perçinlemek istiyor.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Marcelo, Atınç, Adriano, Atiba, Gökhan, Talisca, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Cenk

Akhisar Belediyespor: Bora, Aykut, Özer, Almeida, Ömer Bayram, Sissoko, Mustafa, Samardzic, Olcan, Cikallleshi, Caner