Kahramanlı: Çalımbay samimi ise 2 futbolcuyu anlaştığı takıma alsın

Kahramanlı: Çalımbay samimi ise 2 futbolcuyu anlaştığı takıma alsın

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle takımı bırakan Teknik Direktör Rıza Çalımbay'a tepki gösterdi. Çalımbay'ın Kasımpaşa ile görüştükten sonra iki futbolcunun...

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle takımı bırakan Teknik Direktör Rıza Çalımbay'a tepki gösterdi.

Çalımbay'ın Kasımpaşa ile görüştükten sonra iki futbolcunun transferini bahane ederek takımdan ayrıldığını öne süren Kahramanlı "Rıza Hoca samimi ise iki futbolcuyu aynı paraya anlaştığı takıma götürsün" dedi.

Kahramanlı yeni teknik direktör Mesut Bakkal'ın imza töreninde yaptığı konuşmada Çalımbay'a tepki gösterdi. Geçen sezon Rıza Hoca ile çalıştıklarını ifade eden Kahramanlı sezon sonu itibariyle ise kendisinin açık ve net olarak hoca ile konuşmadığını kaydetti. Önümüzdeki dönem için kendisi ile ilgili bir düşüncelerinin olmadığını anlatan Kahramanlı "En son günlerde kendisi 'başkanım ben burada çalışmak istiyorum benim bu kulübe vefa borcum var. Kulubün transfer yasağı olması nedeniyle ben bu kulübü bırakıp gitmek istemiyorum' dedi. Bizde kendisine teşekkür ettik. Kendisi ile konuştuk. Prensipte anlaştık. Kendisinin bir takım talepleri oldu, kabul ettik." ifadelerini kullandı.

SERVET 2 BUÇUK SİNAN 2 MİLYON İSTEDİ

Geçtiğimiz sezonla ilgili ortada bir başarı olduğunu, her şey iyi gidiyorken niye hocayı yolladınız gibi bir şeyle karşılaşmayalım diye Rıza Hoca ile oturup konuşarak yollarına devam ettiklerini anlatan Kahramanlı, "Aradan 15 gün geçtikten sonra aradı, 'başkanım nerdesiniz'? dedi 'Mersindeyiz' dedik. Cumartesi akşam konuştuk. Talebi şu oldu. Herkesin bildiği Servet ve Sinan'ın geçen seneki paraya çalışmak istemediğini öğrendik. Kimi 2 milyon kimi 2 buçuk milyon dedi. Bizde bu paralarla kusura bakmayın böyle bir transfer yapamayız dedik" şeklinde konuştu.

Rıza hocanın ise bu iki transfer olmazsa olmaz dediğini aktaran Kahramanlı şöyle devam etti: "Peki hocam madem siz istiyorsanız 'tabiki olur' dedik. Bütün sözleşmesi bitenlere 250-300 koyalar iyileştirme yaptık bunlara koyalım 'devam etsinler' dedik. Servet 2 buçuk, Sinan Kaloğlu'da 2 milyon para verirseniz 'bu transfer gerçekleşir' dedi. Ne ben nede benim yönetim kurulundaki arkadaşlarım buna evet diyeceğine inanmıyorum. Çünkü geçen dönem bir buçuk milyon'a oynayan bir futbolcuya, 800 bin'e oynayan bir futbolcuya, birini 2, birini 2 buçuk yaparsanız bize burada 'niye bu parayı verdiniz?' diye sorarlar. Hocam bir biz parayı veremeyiz dedik. Kendisi eğer bu transfer gerçekleşmiyorsa ben çalışmıyorum dedi. Peki hocam sen bilirsin dedik. O sizin takdiriniz. Bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok. Eğer olmazsa olmaz derseniz biz bu transferleri yapmıyoruz dedik. Kendisi başkanım ben bu şekilde çalışmıyorum dedi. Bizde teşekkür ettik. Bir gün sonra istifasını verdi gitti."

Çalımbay'ın Kasımpaşa ile görüşüp iki futbolcunun transferini bahane edip Mersin'den ayrıldığını öne süren Kahramanlı şunları söyledi: "Madem siz iki futbolcu arkadaşımızı, onları bahane ederek daha önce siz Kasımpaşa ile görüşüp, konuşup anlaşıp eğer bize gelip bunları bahane edip, futbolcu için siz anlaşmayı bozuyorsanız, bende size şunu söylemek istiyorum bu iki futbolcu kardeşimizi alsın gittiği kulübe götürsün, bende hocanın iyi niyetli olduğunu söyleyeyim. Biz kendisine teşekkür edelim, takdir edelim. Biz gerçekten samimi ise aynı ücretlerde alsın götürsün biz kendisine teşekkür ederiz. Ama kimse bu paraya kabul etmez. Hiç kimse kusura bakmasın. Mersin İdmanyurdu büyük bir kulüp büyük bir camia. Mersin İdmanyurdu hocasız kalmaz." CİHAN

Cihan