''Kahraman Van Persie''

''Kahraman Van Persie''

Robin van Persie, sadece Avrupa basınında değil, dünyada olay oldu.

İngilizler, iki kez topa dokunduğunu ve bunun birinin gol olduğuna işaret etti, galibiyeti Van Persie’nin getirdiğini yazdı. Hollanda basını ise, “Gecenin kahramanı” diyerek sarı-lacivertli oyuncunun başarısına değindi

Atromitos önünde Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atan ve tur kapısını aralayan Robin van Persie, sadece Avrupa basınında değil, dünyada olay oldu.

Van Persie’nin ağları bulan kafa şutunun öneminden özellikle bahsedilirken, bir kahraman gibi oynadığı kaydedildi. Başta İngiliz ve Hollanda basını olmak üzere birçok medya kuruluşu, 32 yaşındaki forvete geniş yer ayırdı.

Daily Mail Gazetesi, “Kulübeden gelip sadece 10 dakika oynadı ve takımını kurtardı” ifadelerini kullandı. Mirror Gazetesi, “Geç gelen galibiyeti Van Persie kazandırdı” yorumunu yaptı.

Independent Gazetesi, 11 Şubat 2015 tarihinden bu yana gol atamayan Hollandalı yıldızın hasretini bitirdiğini dile getirdi. BBC Sport ise yaptığı özel yayında, “Van Persie topa sadece 2 kez dokundu. İlk şutunda da golü buldu. Kahraman Van Persie” değerlendirmesini yaptı.

Hollanda’da golcü oyuncuya övgüler vardı. De Telegraaf Gazetesi, “F.Bahçe’yi Van Persie kurtardı” başlığını atıp, yıldız oyuncunun ilk şutunda ağları bulmasını manşete çıkardı.

Golcünün geri dönüşü

NOS gazetesi de “Van Persie en sonunda Fenerbahçe’yi kurtardı” yorumunda bulundu. Golde faul tartışmalarına da değinen gazete, ‘gecenin kahramanı’ diye yazdı. Arjantin basınında dahi Van Persie haberleri yer alırken neredeyse tüm Avrupa basını, ‘Hollandalı golcünün geri dönüşü’ başlıklarını attı.

 ‘Bir yenisi daha’

Robin Van Persie’nin Atromitos karşısında attığı kafa golü UEFA tarafından da ilgiyle takip edildi. Hem resmi sitesi üzerinden hem de sosyal medya hesaplarından gole değinen Avrupa futbolunun patronu, Van Persie’yi onurlandırdı.

Karşılaşma sonrası UEFA’nın manşetine Van Persie’nin sevinci yerleştirilirken, galibiyet golünü getirdiği yazıldı. Aynı saatlerde de UEFA’nın 3 farklı sosyal medya hesabı; Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve EURO 2016 hesaplarında Hollandalı futbolcunun 3 farklı kafa golü hatırlatıldı ve “Bir yenisi daha geldi” ifadeleri kullanıldı.

Golcüye doping testi

Robin Van Persie, Atromitos maçının ardından doping testine girdi. Hollandalı oyuncu yaklaşık 2 saatlik bir bekleyiş sonrasında stattan ayrılabildi. Bu sırada birçok hayranı, golcüyü görebilmek için bekledi. Ayrıca birçok Yunan gazeteci de ellerinde Van Persie formaları ile futbolcunun çıkışını beklediler.  Hollandalı bir türlü dışarıya çıkmayınca son çare olarak formalar futbolcuya gönderildi.