Gökdeniz'e büyük onur

Gökdeniz'e büyük onur

Rubin Kazan'dan 250. maçına çıkan Gökdeniz'e kulübünden büyük onur...

Rusya Premier Lig ekiplerinden Rubin Kazan 250. maçına çıkan Türk futbolcusu Gökdeniz Karadeniz adına organizasyon düzenleyerek palaket verdi.

Gökdeniz Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan  Cumuriyeti'nin başkenti Kazan'daki Kazan Arena Stadı'nda adına düzenlenen organizasyonda Rubin Kazanlı taraftarlarla bir araya geldi.
 
Rubin Kazan'a transfer olmadan önce o dönemdeki teknik direktör Kurban  Berdiyev ile 2-3 kez görüştüğünü belirten 35 yaşındaki futbolcu, "Bu  görüşmelerden sonra çok düşündüm. Tataristan ile Türkiye kültürel yönden  birbirine çok yakın. İyi ki, Rubin Kazan'ı seçmişim. Çok mutluyum" dedi.
 
Gökdeniz Karadeniz, geleceğiyle ilgili sorular üzerine, Rubin Kazan'la  2,5 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu hatırlatarak, futbolu bırakınca ne  yapacağını daha düşünmediğini bildirdi.
 
Futbol oynamaya devam etmek istediğini kaydeden tecrübeli oyuncu,  "Türkiye'ye dönecek miyim dönmeyecek miyim şimdilik bu soruya cevap vermek zor.  Zaman gösterecek. Rubin Kazan için daha çok şey yapmalıyım. Burada kupa kaldırmak  istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Taraftarlar ile bir araya geldiği etkinliğe ailesiyle katılan Gökdeniz  Karadeniz'e, minik futbolseverler de büyük ilgi gösterdi. Minik bir taraftardan  hediye olarak Tatarların milli şapkası "Tübetey"i alan ve deneyen Gökdeniz  Karadeniz, basın mensuplarının Krylya Sovetov maçında attığı iki golün ardından  neden bu şapkayı taktığı sorusuna da cevap verdi.
 
Bir sakatlık yaşadığını ve uzun süre gol atamadığını anımsatan  Gökdeniz Karadeniz, "Gol atınca şapkayı takmayı uzun zamandır düşünüyordum.  Şapkayı takmak da Krylya Sovetov maçında nasip oldu. Ancak tübeteyi kafaya takmak  önemli değil, onu gönüle takmak önemli ve biz onu gönlümüze daha önceden taktık"  ifadelerini kullandı.
 
Gökdeniz Karadeniz, Türkiye ve Türk insanlarına da seslenerek,  "Tataristan, Türkiye ile kardeş bir ülke. Burası çok güzel bir yer. Tataristan ve  Kazan'da gezilmeye ve görülmeye değer çok yer var. Türkiye'deki tüm insanların  burayı ziyaret etmelerini isterim" şeklinde görüş bildirdi.
 
Rubin Kazan'a 2008 yılında transfer olan Gökdeniz Karadeniz, Rusya  Premier Lig'in 12. haftasında Ufa ile oynanan maçta Tataristan takımıyla 250. maçına çıkmıştı.