Galatasaray’dan flaş Florya kararı

Galatasaray’dan flaş Florya kararı

Galatasaray’da yönetim, başlattığı büyük tasarruf politikasını her alana yayıyor.

Kulüp içerisinde yeni bir yapılanmaya giden, bu şekilde tasarruf sağlamanın hesaplarını yapan sarı-kırmızılılarda futbolun kasası Florya’ya taşınacak. Bu şekilde denetim kolaylığı gelecek ve kulübe yıllık 2 milyon dolarlık bir tasarruf sağlanacak

Galatasaray’da yönetim UEFA’dan gelebilecek Avrupa kupalarına katılmama yasağının önüne geçmek için başlattığı büyük tasarruf politikasını her alana yayıyor.

Transfer dönemini kârla kapatıp oyuncu adedini 44’ten 25’e indirerek önemli bir yükten kurtulan Cim-Bom’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde de ciddi bir tasarrufa gidilecek. Buna göre futbol bölümünün mali yönden idaresi de, Türk Telekom Arena yerine yeni dönemde direkt olarak Florya’da olacak. Bu şekilde denetim, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Sık sık kaybolan ve bir türlü kontrol edilemeyen antrenman malzemeleri depolama sistemi ile gözaltına alınacak.

İsraf önlenecek
Ayrıca Florya’da yemekhane için yapılan alışverişler de gelişigüzel olmayacak. Yönetim bu konuda da ince eleyip sık dokuyacak. Kaliteden ödün verilmeyecek ama boşa yapılmış harcamaların da önüne geçilecek. 100’ün üzerinde personelin bulunduğu Florya Metin Oktay Tesisleri’nde uygulanacak bu politikanın kulübe senelik  2 milyon dolar tasarruf olarak geri döneceği belirtiliyor.

Çiftlik bitiyor!
Kuruşun hesabını yapan yönetim, bu strateji ile sadece saha içinde değil saha dışında da bu şekilde boşa gidecek harcamaların önüne geçecek. Başkan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek geçtiğimiz günlerde Florya için “Çiftlik” benzetmesi yapmış ve kısa süre sonra da tesislerde operasyona gidilmişti. Tesis Müdürü Orhan Kemal Şenol’un görevine son veren yönetim çalışanların tesislere geliş gidiş saatlerini kontrol etmek için kartlı uygulamaya gitmişti.

Milliyet