Galatasaray ve Münihli eski futbolcular hasta çocuklar için sahaya çıktı

Galatasaray ve Münihli eski futbolcular hasta çocuklar için sahaya çıktı

Galatasaray ve Bayern Münih futbol takımlarının eski ünlü oyuncuları, kronik hastalıklardan etkilenen çocuklar yararına düzenlenen maç için yeşil sahaya çıktı. Münih'teki Oberhaching Spor Okulu kompleksinde oynanan maçta başta Ümit Karan...

Galatasaray ve Bayern Münih futbol takımlarının eski ünlü oyuncuları, kronik hastalıklardan etkilenen çocuklar yararına düzenlenen maç için yeşil sahaya çıktı.

Münih'teki Oberhaching Spor Okulu kompleksinde oynanan maçta başta Ümit Karan ve Ümit Davala gibi tanınmış futbolcuların yanı sıra hasta gençler ve çocuk doktorları da sahaya çıktı. Düzenlenen maç ile fiziksel ve zihinsel hastalıklı çocuklara tıbbı bakım imkanlarının sunulmasının ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Alman Çocuk ve Genç Doktorları Toplumu'nun bu yıl Münih'te yaptığı yıllık toplantısı çerçevesinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde düzenlenen maç 3-3 sona erdi. Oyunun son 10 dakikasında tüm oyuncuların sahada top koşturması, hem seyircileri eğlendirdi ve hem de dostluk maçının ruhuna yakıştı. Maçtan en çok memnun kalanlar ise tanınmış futbolcularla top oynama ve onların imzalı formalarını alma imkanı bulan çocuklar oldu.

Müsabaka hakkında Cihan'a konuşan Ümit Karan, bu tarz etkinliklere çocuk ve spor severler olarak hep katılmaya çalıştıklarını ifade etti. Kronik hastalıklı çocuklar konusunda insanların daha bilinçli hale gelmesinin önemine vurgu yapan Karan, bu hastalığa yakalanmış çocuklara manevi destek verdiklerini belirtti ve organizasyonu yapanlara teşekkür etti.

Ümit Davala da dünyanın neresinde olursa olsun bu tür etkinliklere katılıp engelli çocuklarla buluşup onları mutlu ettiklerini ifade etti.

Türk Alman Sağlık Vakfı tarafından organize edilen maç hakkında konuşan Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkan Yardımcısı Cemal Güneş, kronik hastalıklardan etkilenen çocuklar yararına yapılan bu etkinliğe destekleri için Galatasaray ve Bayern Münihli futbolculara teşekkür etti.

Bu yılki kongrenin başkanlığını yapan Prof. Dr. Klaus Peter Zimmer ise yaklaşık 3 bin uzman doktorun katıldığı program çerçevesinde kronik hastalıklara dikkat çekmek için bu maçı organize ettiklerine parmak bastı.

CİHAN

Cihan