Galatasaray liderliğe yükseldi !

Galatasaray liderliğe yükseldi !

Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönüyor...

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Galatasaray, Medipol Başakşehir'i son 15 dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından ligde maç fazlasıyla Galatasaray 14 puanla liderliğe yükseldi, Medipol Başakşehir ise 9 puanla 12. sırada kaldı.

Goller: Dk. 77 Lukas Podolski, Dk. 84 Umut Bulut (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'ın ilk 11'inde iki oyuncu değişikliği dikkati çekti. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kazakistan temsilcisi Astana'ya karşı oynanan maçın kadrosunda iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı teknik adam, Astana maçında yaptığı hatalarla eleştirilerin hedefi olan Semih Kaya ve forvetteki performansıyla beklentileri karşılayamayan Umut Bulut'u yedeğe çekip, yerlerine Aurelien Chedjou ile Sinan Gümüş'ü ilk 11'de görevlendirdi. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ile Burak Yılmaz, maç kadrosuna giremediler.

Aurelien Chedjou 35 gün sonra

Süper Lig'in 3. haftasında 29 Ağustos Cumartesi günü Torku Konyaspor ile yapılan maçta sakatlık yaşayan Aurelien Chedjou, 35 günlük aradan sonra formasına kavuştu. Geride kalan hafta antrenmanlara başlayan ancak Gaziantepspor ile Astana müsabakalarında tercih edilmeyen Kamerunlu oyuncu, Medipol Başakşehir karşısında sahalara dönmeyi başardı.

Selçuk İnan cezasını doldurdu

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, kırmızı kart cezasını doldurarak ligde 2 maç aradan sonra sahaya çıktı. Ligin 4. haftasındaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Selçuk, Trabzonspor ile Gaziantepspor müsabakalarını kaçırdıktan sonra, Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçında oynayıp, Medipol Başakşehir karşılaşmasıyla lige döndü.

Semih Kaya formayı kaptırdı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana'ya karşı oynanan ve 2-2 eşitlikle sonlanan maçta eleştirilen isimlerin başında gelen Semih Kaya, Medipol Başakşehir maçında formayı kaptırdı. Süper Lig'in ilk iki haftasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, 3. haftadaki Torku Konyaspor maçında Aurelien Chedjou'nun sakatlık yaşamasının ardından şans bulan ve kadronun değişmez ismi haline gelen Semih, sahadaki yerini yine Chedjou'ya bıraktı. Sarı-kırmızılı takımın son 6 resmi maçında oynayan ve son 5 karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Semih, Medipol Başakşehir karşısında yedek soyundu.

Sinan Gümüş ilk kez 11'de

Galatasaray'da Umut Bulut'un yerine forvet hattında görev alan genç oyuncu Sinan Gümüş, bu sezon ilk kez 11 kişilik kadroda bir maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon 5 resmi müsabakaya çıkan ancak hepsine ikinci yarıda dahil olan Sinan, bu kez teknik direktör Hamzaoğlu'nun 11'deki tercihi olmayı başardı.

Lukas Podolski'nin istediği oldu

Sarı-kırmızılı ekipte forvet arkası ve kanat pozisyonunda oynayan ve zaman zaman yaptığı açıklamalarda asıl pozisyonunun forvet olduğunu dile getiren Lukas Podolski'nin isteği, Medipol Başakşehir maçında gerçekleşti. Maçta sarı-kırmızılı takımda sağ kanatta Sinan Gümüş forma giyerken, Podolski forvet olarak görev yaptı.

Medipol Başakşehir'de tanıdık isimler

Medipol Başakşehir'in 18 kişilik kadrosunda, daha önce sarı-kırmızılı formayı giymiş 6 oyuncu yer aldı. Ev sahibi ekibin ilk 11'indeki isimlerden Yalçın Ayhan, Mehmet Batdal, Emre Belözoğlu ve Ferhat Öztorun, yedeklerinde ise Ufuk Ceylan ile Uğur Uçar geçmişte Galatasaray'da oynamış oyuncular olarak dikkati çekti. Öte yandan, Medipol Başakşehir Kaptanı Emre Belözoğlu, maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun yanına gelerek başarı dileğinde bulundu.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Serkan Tokat müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Doka Madureira çok sert vuruyor. Kaleci Muslera'dan dönen topa Mahmut Tekdemir hareketleniyor ancak oyuncunun pozisyonu ofsayt.

84. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Umut Bulut ile farkı ikiye çıkartıyor! Hızlı gelişen atakta Lukas Podolski'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder son çizgiye inmeden yerden pasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Umut Bulut vuruşunu yapıyor ve top üst direğe çarparak filelerle buluşuyor.

82. DK: Medipol Başakşehir cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Şahin oyundan alınırken yerine Doka Madureira oyuna dahil oluyor.

81. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Cenk Ahmet ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak bu top sekerek ceza yayı sol çaprazındaki Edin Visca'ya kadar geliyor. Edin Visca topu sağ tarafına çekerek yerden sert vuruyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

77. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski ile öne geçiyor! Sol çaprazda topla buluşan Lionel Carole ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Bilal'den seken top altıpas sağ çaprazında Lukas Podolski'nin önünde kalıyor. Podolski topu düzeltiyor ve sol ayağı ile vuruşunu yaparak fileleri havalandırıyor.

73. DK: Sol kanatta topla buluşan Lionel Carole pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Umut'a gönderiyor. Umut bekletmeden ceza yayı sol çaprazındaki Bilal Kısa'yı görüyor. Bilal yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

73. DK: Sol kanatta topla buluşan Lionel Carole pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Umut'a gönderiyor. Umut bekletmeden ceza yayı sol çaprazındaki Bilal Kısa'yı görüyor. Bilal yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

71. DK: Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu hakeme yönelik itirazlarından sonra sarı kart görüyor.

70. DK: Medipol Başakşehir cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Mehmet Batdal ve Stephane Badji oyundan alınırken yerlerine Sokol Cikalleshi ve Marcio Mossoro oyuna dahil oluyor.

66. DK: Galatasaray'ın kullandığı serbest vuruşta Wesley Sneijder'nin şutunun kafasına isabet etmesi sonucunda Emre Belözoğlu kısa süreli sakatlık geçiriyor.

65. DK: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

64. DK: Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı sol çaprazının gerisindeki Edin Visca'nın önüne düşüyor. Edin Visca gelişine sert vuruyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

63. DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sinan Gümüş oyundan alınırken yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

53. DK: Konuk ekip Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda organize olmaya çalışıyor.

50. DK: Galatasaray'da Wesley Sneijder rakibi Emre Belözoğlu'na yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

50. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Edin Visca vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

49. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bilal Kısa ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

46. DK: Hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda rakibi Emre Belözoğlu'na yaptığı faul gerekçesi ile Bilal Kısa sarı kart görüyor.

46. DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jason Denayer oyundan alınırken yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oluyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısına başlayan taraf Medipol Başakşehir oluyor.


45. DK: Hakem Serkan Tokat ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Medipol Başakşehir mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Visca'nın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Emre Belözoğlu bekletmeden pasını arka direğe hareketlenen Mehmet Batdal'a gönderiyor. Mehmet Batdal vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera gole izin vermiyor.

43. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

40. DK: Medipol Başakşehir'de Stephane Badji, rakibi Yasin Öztekin'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

39. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Edin Visca ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

37. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Lukas Podolski'nin pası ile topla buluşan Yasin Öztekinceza yayına sokuluyor ve sol çaprazdaki arkadaşı Wesley Sneijder'i görüyor. Wesley Sneijder ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından yerden vuruşunu yapıyor ancak top kaleye paralel gidiyor ve sağ kanattan oyun alanını terk ediyor.

27. DK: Emre Belözoğlu'nun pası ile sol çaprazda topla buluşan Cenk Şahin ceza sahasına girerek rakibini çalımlamak istiyor ve yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Medipol Başakşehirli oyuncular penaltı bekliyor ancak Serkan Tokat'ın kararı devam.

24. DK: Gelişen Galatasaray atağında Wesley Sneijder'in pası ile ceza yayı önünde topla buluşan Sinan Gümüş bekletmeden topuk pasını ceza sahası içine hareketlenen Lukas Podolski'ye gönderiyor. Podolski topla buluşuyor ve müsait pozisyonda vuruşunu yaparak topu filelere gönderiyor. Ancak hakem Serkan Tokat'ın kararı ofsayt.

22. DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Wesley Sneijder ara pasını sol kanattaki arkadaşı Lionel Carole'a gönderiyor. Carole son çizgiye inerek ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Lukas Podolski bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan gole izin vermiyor.

19. DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Muslera çıkıyor ve bu topu kontrol ediyor.

17. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Bilal Kısa doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

16. DK: Savunmada Jason Denayer'ın havadan uzun pası ile ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen Lukas Podolski topu kontrol edemiyor ve kaleci Volkan Babacan çıkarak bu topa sahip oluyor.

13. DK: Galatasaray'da Wesley Sneijder kısa süreli sakatlık geçiriyor.

10. DK: Sol kanattan gelişen atakta Cenk Şahin ortasını ceza yayında bulunan Mehmet Batdal'a gönderiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

8. DK: Konuk ekip Galatasaray kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

5. DK: Bilal Kısa sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

3. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Cenk Ahmet Alkılıç ortasını ceza sahasına göndermek istiyor ancak vuruşu istediği gibi olmuyor ve top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

1. DK: Hakem Serkan Tokat'ın düdüğü ile müsabakaya Galatasaray başlıyor.


MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Ferhat, Yalçın, Bekir, Mahmut, Badji, Cenk Ahmet, Emre Belözoğlu, Visca, Enver Cenk, Mehmet Batdal

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Sarı kırmızılılar maça Muslera, Denayer, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş ilk 11'i ile çıkıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana deplasmanında beklenmedik 2 puan kaybeden sarı-kırmızılılar, gözünü lige çevirdi. Astana karşısında alınan beraberliğin ardından Galatasaray'da tek hedef Medipol Başakşehir maçını kazanarak, moral bulmak.

Devler Ligi'ndeki kötü performansının aksine ligde son 4 maçı kaybetmeyen, 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak zirve yarışına ortak olan Cim Bom, Medipol Başakşehir maçını da kayıpsız geçmenin hesaplarını yapıyor.

Kaptan Selçuk İnan'ın aldığı 2 maçlık ceza sona ererken, sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ile Hamit Altıntop ise Medipol Başakşehir karşısında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı tamamen geçen ancak Gaziantepspor ve Astana maçlarında süre bulamayan Aurelien Chedjou'nun ise bugünkü mücadelede ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Serkan Tokat yönetecek.