Galatasaray, Kevin Grosskreutz açıklaması

Galatasaray, Kevin Grosskreutz açıklaması

Galatasaray, dün İstanbul'a getirdiği Kevin Grosskreutz'un transferinde yaşanan sorun nedeniyle bir açıklama yaptı. 48 saniyelik bir gecikme yaşandığını kaydeden sarı kırmızılılar, son kararın FIFA tarafından verileceğini belirtti. Ayrıca...

Galatasaray, dün İstanbul'a getirdiği Kevin Grosskreutz'un transferinde yaşanan sorun nedeniyle bir açıklama yaptı. 48 saniyelik bir gecikme yaşandığını kaydeden sarı kırmızılılar, son kararın FIFA tarafından verileceğini belirtti.

Ayrıca sarı kırmızılı kulüp, Borussia Dortmun'a 1 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli vereceklerini kaydederken, futbolcuyla ise 3 yıllık bir anlaşma sağladıklarını ve ilk sene için Grosskreutz'e 1 milyon 850 bin Euro transfer ücreti ödeyeceğini açıkladı.

Galatasaray Kulübü'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Kevin Grosskreutz ve kulübü Borussia Dortmund Gmbh & Co. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 1 milyon 500 Euro tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Ayrıca, 2015/2016 sezonunda kulübümüz Şampiyonlar Ligi'nde gruplarına katılmaya hak kazanırsa bir kereye mahsus olmak üzere 250 bin Euro daha ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2015-2016 sezonu için : 1 milyon 850 bin Euro transfer ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücreti,

2016-2017 sezonu için : 1 milyon 500 bin Euro sabit transfer ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücreti,

2017-2018 sezonu için : 1 milyon 500 bin Euro sabit transfer ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücreti, ödenecektir."

GALATASARAY'IN 48 SANİYELİK İMTİHANI

Galatasaray, transfer sürecinde yaşanan sorun hakkında da bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmede transferin sonlanmasına 5 dakika kala herşeyin yapıldığı ancak yaşanan sistem hatası nedeniyle transferin sonlanmasından 48 saniye sonra giriş yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"31 Ağustos Pazartesi günü profesyonel futbolcu Kevin Grosskreutz detaylı sağlık taramasından geçirilmiş ve ardından TFF’nin İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde, yetkililer huzurunda kulübümüzle profesyonel futbolcu sözleşmesini imzalamıştır.

Bu işlemin ardından evrakların kopyaları kulübümüz tarafından FIFA’nın TMS (Transfer Matching System) sistemine 23.55.00 itibariyle yüklenmiş olup TMS sisteminde yaşanan problem nedeniyle işlemin sonuçlanma saati 00.00.48 olarak görünmüştür.

Bu nedenle işlem TFF tarafından onaylanamamış, karar FIFA’nın değerlendirmesine kalmıştır. TMS tarafında işlemin zamanında yapıldığı ile ilgili kayıtlar ve bilgiler FIFA ile paylaşılmıştır. Transferin onaylanması için FIFA’nın teknik incelemesi beklenmektedir." CİHAN

Cihan