Galatasaray Dupont ile anlaştı

Galatasaray Dupont ile anlaştı

Galatasaray, dünyaca ünlü avukat Jean Luis Dupont ile anlaştı.

Galatasaray, Şike Davası sürecinde Fenerbahçe'nin de avukatlığını yapan Belçikalı Dupont ile başarıya endeksli bir sözleşme yaptı. Ünlü avukat, ceza alınmaz ya da öngörülen 1+1 yıllık meni hafifletirse sağladığı artı değerden pay sahibi olacak.

Galatasaray’ın kaderinin belli olacağı UEFA’daki toplantıda sarı-kırmızılıları savunacak dünyaca ünlü avukat Jean Luis Dupont’un, başarıya endeksli bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

UEFA Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için 1+1 sene Avrupa kupalarından men cezası alması gündemde olan Cim-Bom’un anlaşma sağladığı Belçikalı avukat, 23 Şubat’taki davanın sonucuna göre bir para elde edecek. Buna göre Galatasaray 1+1 sene men cezası alırsa Dupont sarı-kırmızılılardan para almayacak. Ancak Galatasaray ceza almaz veya öngörülen ceza hafifletilirse bu durumda kazanılacak artı değerden pay sahibi olacak.

Galatasaray’da 23 Şubat’taki duruşmaya Burak Yılmaz’ın satılmasıyla ilgili detaylar da savunma dosyasına eklenecek. Sarı-kırmızılıların, “En iyi oyuncularımızdan birini, golcümüzü sattık. Futbolcuya 3.5 yıl için ödeyeceğimiz rakamla beraber neredeyse 20 milyon euroluk bir tasarrufta bulunduk” diyerek ek bir rapor hazırladıkları belirlendi.

İki başkan Disiplin’de

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Başkanı Dursun  Özbek’i, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. Yıldırım ve Özbek’in, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK’ya gönderildiği bildirildi.

Hukuk Müşavirliğinin, Bursaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, futbolcusu Sercan Yıldırım ve kulüp idarecisi Suat Paçacı, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Trabzonspor’da kırmızı kart gören Douglas ile kulüp görevlisi Mesut Kabahasanoğlu’nun da kurula sevk ettiği duyuruldu.