''Galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu''

''Galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu''

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, takımda kalıp kalmayacağı belirsiz olan Caner Erkin için, "Onunla ilgili bir kararımız yok, istediği kulübe imza atabilir" açıklamasını yaparken,Trabzonspor maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak Vali ve Emniyet Müdürü'nü suçladı. Uslu, 3 Temmuz sürecine ilişkin olarak da, "Galatasaray 3 sene avantadan şampiyon oldu. Beşiktaş kafayı kullansaydı, onlar da olurdu" dedi.

Inter'le anlaştığı öne sürülen Caner Erkin için, "Sözleşmesi temmuz ayından geçerli olmak üzere istediği kulübe imza atabilir. Caner Erkin'le ilgili olarak yönetimin almış olduğu bir karar yok" dedi.

Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde Galatasaray Daikin'in, şampiyonluk için çekiştikleriVakıfbank'tan 2 set almasını değerlendiren Uslu, şunları söyledi:

"Bir gazetecinin şunu yazması lazım; 'Galatasaray sayesinde Fenerbahçe şampiyon olacak'. Gazeteci bu... Halbuki Galatasaray zoru başarmasa, skoru 3-2 yapmasaydı, Fenerbahçe için şampiyonluk bitmişti, şansı yoktu. Vakıfbank şampiyon oluyordu. Biz bugün Vakıfbank'a 3-0 ya da 3-1 yenersek şampiyon olacağız. Biz şampiyon olursak ne olacak; "Galatasaray şampiyon yaptı" diyeceksiniz. Demeniz lazım. Bu, futbol için de geçerli. İnşallah. Biz ümit ediyoruz zaten. Maçlardan bir tanesi o (Galatasaray-Beşiktaş). Niye olmasın? Beşiktaş'ın Kayserispor ile oynayacağı maç da önemli."

Mahmut Uslu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayları da şöyle değerlendirdi:

POLİS İSTESE 1-2 DAKİKADA O HAKEMİ ALIRDI

"Vali ve Emniyet Müdürü var mıydı orada? Bir kulüp başkanı 'hakemi tut orada' diyor ve hakem 3 saat tutuluyor. Polis istese 1-2 dakikada alır oradan. Bizim locamıza gelip gaz sıkmasını biliyorlar! Bunlar hassas konular diye susuyoruz. Kurşunu yedik, gazı yedik. Hep biz. Devlet var değil mi?

Kurallar olması lazım. Ben size söyleyeyim; eğer o kurşun olayında diğer tarafa gelse çocukların yüzde 90'ı telef olmuştu. Orası çok rüzgarlı feci bir yer. Kaza olsa gazetecilerin çoğu telef olurdu o konvoyda. Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'ne 'Bu kurşundur' demeye çalışırken oranın rüzgarından hasta oldum. Aynı sayın vali 2 saat sonra havaalanında, 'Bu taş mı, kurşun mu belli değil' diyor.

HADİ YAPABİLİYORSA YAPSIN!
Orada kimin suçu var olayda? NBA'de 30-40 sene önceki maçlar var. Bütün polisler ellerinde copla dolaşıyordu. Kuralları koydular, bitti. 'Bir daha yaparsan küme düşürürüm' diyeceksin. Bitti. Belki vardır da yönetmelikte. Hadi yapabiliyorsa yapsın.

Son 3 senedir tahrik etmemek için ne Galatasaray ne de Trabzonspor maçlarına Başkan'la gitmiyoruz. Bir de gitsek, tahrik olsalar ne olacak!

GALATASARAY 3 SENE AVANTADAN ŞAMPİYON OLDU

Bizim yapabileceğimiz ve var Fenerbahçe olarak? Mağdur olmuşuz. 3 Temmuz'u yaşamışız. Elimizdeki silahları, kaleleri almışlar. Bütün oyuncularımızı satmışız. 3 sene avantadan şampiyon oldular mı? Yani onlar oldu. Beşiktaş da olabilirdi. Kafayı kullansalardı onlar da. Bu şampiyonluklar para değeri olarak ne kadar? 80 milyonEuro. 3'te birini alsak yaklaşık 30 milyon Euro eder. Bir de oyuncularımız sattık. Transferlerde hızlı davrandığımız için hatalar yapmışız. Bütün bu sıkıntıları çekmişiz. Daha biz ne çekelim! Onun için de şampiyon olmamız lazım.

BOŞUNA MI YAPTIK OKULLARI?
Milli Eğitim Bakanlığı ile aralarında yaşanan Kenan Evren Lisesi arazisine ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yapan Uslu, "250 milyon borç var. Bu yalnız yaptığımız okullardan geliyor. Bakanlık 'Vaatler yerine getirilmediği için feshedildi' cevabını vermiş. Yazık değil mi Fenerbahçe'nin parasına! Biz boşuna mı yaptık okulları? Dava açtık. Şahıslara da açacağız. Biz diyoruzki; 'Kiracının yerine biz bu yerleri yapalım, sen de bunu ver.' Anlaşmada Türkiye tarihinde hiçbir devlet arazisinin olmayan brüt yüzde 25. Oteller bugün yüzde 1-2 ile veriliyor, biz yüzde 25'e imza attık. Hepsinin espirisi var. Birleştireceğiz. İnşallah da birleşir. Ümidimiz var.