Fransızlardan çirkin manipülasyon !

Fransızlardan çirkin manipülasyon !

Milli maç öncesi Fransa'da yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen saygı duruşundaki sloganı Fransızlar bakın nasıl değiştirdi!

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan Türkiye-Yunanistan maçı öncesi Fransa'da yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen saygı duruşunda, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganını Fransız basını, 'Türkler tekbir getirdi' şeklinde aktardı.

Fransa'da milli maç öncesi yaşanan hain saldırıda 132 sivil insanın hayatını kaybetmesi Avrupa futbolunu derinden yaraladı.

Terör olayları sonrası yeni saldırı şüphesiyle geçtiğimiz akşam oynanması gereken İspanya- Belçika maçı ile Almanya-Hollanda maçları iptal edildi. Saldırılarda yaşamını yitiren insanların anısını UEFA tüm resmi karşılaşmalar öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını kararlaştırdı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçtan önce de saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sırasında küçük bir grup taraftarın yaptığı,"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı Fransız basınına yansıdı. Fransız basını bu sloganı tekbir olarak yorumlayınca tarihi bir hataya imza atıldı. 'Türk taraftarlardan Fransa'ya' saygısızlık olarak servis edilen haberde, "saygı duruşu sırasında tekbir" ifadeleri yer aldı.

1-20151118094447.jpg