Football Manager sayesinde hayatı değişti !

Football Manager sayesinde hayatı değişti !

Birçok gençte bağımlılık yaratan Football Manager oyunu, Matt Neil'a hayallerini gerçekleştirme fırsatı sundu.

Bir futbol menajerliği simülasyonu olan Football Manager serisi, yıllardır dünyanın birçok noktasındaki futbol hayranlarına teknik direktörlük yapma hayallerini sanal ortamda da olsa gerçekleştirme fırsatı sağlıyor. Çoğu ebeveyn çocuklarının bilgisayar başında saatlerce Football Manager oynamasından şikayetçiyken, İngiltere’de yaşayan Matt Neil’ın ailesi için aynı şeyleri söylemek biraz zor.

Neill, çocukken yıl içerisinde yaklaşık 600-700 saat oynadığını söylediği Football Manager sayesinde iş sahibi oldu. Hem de profesyonel bir futbol takımının teknik ekibinde…

8 yıl önce alt lig takımlarından Truro City’yi gözlemlemek için Football Manager oyununun resmi sitesindeki ilana başvuran Neill, bu takımı takip ederken çevredeki diğer ekipler hakkında da yıllar içerisinde bilgi sahibi oldu. İngiltere Lig 2 ekiplerinden Plymouth Argyle’ı da bu sayede yakından takip eden Neill, geride kalan süreç içerisinde Plymouth Argyle’ı kimsenin kendisi kadar yakından takip etmediğini ve bu takımın oyuncuları hakkında detaylı bilgiye sahip olma fırsatı yakaladığını söyledi.

ARTIK PLYMOUTH’TA ANALİST

Yaklaşık 6 ay önce Truro City için sürdürdüğü görevin Plymouth Argyle’da boş olduğunu öğrenen Neill, şirkete detaylı bir e-mail yollayarak bu göreve talip olduğunu belirtti. Kadrodaki her futbolcunun kariyeri ve istatistiklerini bulunduran Excel dosyasını da Football Manager oyununun üreticisi olan SEGA şirketine yollamasının ardından Plymouth Argyle gözlemcisi olarak çalışmaya başladı.

Bu görevindeki başarısıyla kulübün dikkatini çeken Neill, Plymouth Argyle’dan analist olarak çalışma teklifi aldı ve teknik ekipte yer alarak yıllardır oyununu oynadığı kariyeri gerçek hayatına taşımayı başardı.

Eurosport