Fenerbahçe UEFA Tahkim Kurulu'na gidiyor

Fenerbahçe UEFA Tahkim Kurulu'na gidiyor

Volkan Şen ve Alper Potuk'un UEFA'dan aldığı ağır cezalar Fenerbahçe yönetimini acil eylem planına zorladı.

Fenerbahçe yönetimi 7 ay ceza alan Volkan Şen ile 3 maç ceza alan Alper'in cezalarının indirilmesi için UEFA Tahkim Kurulu'na başvurma kararı aldı.

Fenerbahçe yönetimi adına itiraz için Şekip Mosturoğlu görevlendirildi. Mosturoğlu ilk iş olarak UEFA Tahkim Kurulu Asbaşkanlığına seçilen Levent Bıçakçı'yı aradı. 7.4 not aldığı iddia edilen Ivan Bebek'in verdiği kararların geçersiz olması gerekirken, gelen ağır cezalara itiraz etme yollarını sordu.

Bıçakçı'nın ilk cevabı Bebek'in notu 7.4 değil, 8.2 oldu. Bıçakçı ayrıca, Mosturoğlu'na aynı dönemde Bebek aleyhine başlatılan kampanyanın UEFA'da büyük tepki gördüğünü anlattı. Kampanya sonrasında Fenerbahçe'nin herhangi bir itiraz dilekçesi verip, Bebek hakkında bir araştırma istememesinin de kulübün aleyhine olduğunu anlattı.

Bıçakçı ayrıca Volkan Şen ve Alper Potuk'un ceza almalarına neden olan raporun Bebek'in verdiğinden çok UEFA delegesinin maçtan sonra çıkan olaylar için yazdığı rapor yüzünden olduğunu aktardı. Soyunma odası koridorlarında yaşanan olayların videolarının da Makedon gözlemci tarafından rapora eklendiğini aktardı.

Mosturoğlu'na öncelikle iki oyuncunun hatalarını kabul edip, özür dileme yoluna giderek cezaya indirim istemeleri yolunda tavsiyesini sundu.