Fenerbahçe - Kasımpaşa yorumları !

Fenerbahçe - Kasımpaşa yorumları !

Spor yazarları, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçını yorumladı...

Fenerbahçe'nin sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ettiği Süper Lig karşılaşması sonrasında yazarlar mücadeleyi değerlendirdi.

Yeni moda: Geçiş oyunu (Uğur Meleke-Hürriyet)

ALPER USED TO PLAY AS A MIDFIELDER*
PEREIRA’nın sezon başından beri üçlü orta sahayla oynamasının hatta bu üçlünün içinde ısrarla Mehmet ve Souza’ya yer vermesinin altında da aslında bu neden yatıyor...
* Vitor Pereira’ya özel not: Türkçe konuşamadığınızı biliyorum. O yüzden yukarıda size özel bir İngilizce cümleye yer verdim: Alper, geçmişte orta sahada oynamıştı. Eskişehir’de. Hatta milli takımda da...

3 K... Kadıköy'de Kasımpaşa'ya Kadlec'le (İlker Yasin-Hürriyet)

Souza ve Topal’ın bölgelerinden driplinglerle ileri top taşıyan, gol atağı başlatıp, gol pası atan Ozan Tufan kendini gösterme fırsatını buldu.

Pereira’nın bu maçtaki el freni Kadlec, bir şey yapmadı, yapmasına da gerek yoktu. Çünkü Kasımpaşa’yı son yıllarda bu kadar etkisiz, pasif, pas yapamayan, savunmada dağılan ve rakibe teslim olan bir görüntüde görmemiştik.

Önce Volkan... (Şansal Büyüka-Milliyet)

Tribünlerdeki seyirciler Van Persie’nin çıkışını protesto ettiler. Doğru değil bu. Van Persie’ye tutkulu bir sevgileri olabilir. Ama bu protesto ile Hoca’nın otoritesi sarsılıyor, oyuna girecek oyuncunun morali yerle bir oluyor. Van Persie’yi yüceltirken, Fernandao’yu bitirmeyin... İkisi de bu takımın oyuncusu.

Fenerbahçe ruhen rahatladı (Ahmet Çakar-Sabah)
İkinci yarıda oyuna girenlerden biri de Alper'di. Ama attığı gol, bu yılın en güzel gollerinden birisi olmaya aday. Aut çizgisinin kenarında iki Kasımpaşalı oyuncuyu adeta birbirine düğümledi ve kapalı açıdan golü yaptı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, ruhen ve bedenen hakemliği bırakmış. Yanlış taç veriyor, kenardakiler düzeltiyor. Aut veriyor, Fenerbahçeli Gökhan Gönül 'bizden çıktı' deyip hakemi düzeltiyor. Top çarpıyor ve Bülent Yıldırım sözüm ona maç yönetiyor.

Gökhan neden imza atmıyor? (Levent Kalkan-Milliyet)
Gökhan Gönül kesinlikle çok özel bir sağ bek ve büyük bir yürek. Varlığı çok değerli, galibiyetin garantisi gibi. Tribünlerden aldığı özel alkışları fazlasıyla hak ediyor. Yaptığı hata da hiç dert değil. Başkan Aziz Yıldırım'ın yerinde olsam, istediğini verir, imzayı attırırım. Topal ve Caner'i de hiç düşünmeden o masaya çağırırım...

Diego boşa benzin yakıyor (Rıdvan Dilmen-Sabah)
26-27 yaşından sonra tecrübe kazanırsın. Fakat Diego bugün bunun aksine bedava benzin yaktı. Alex'in farkı neydi? Kendi fiziğini biliyordu. Diego'nun gol ve asist sayısı çok çok az. Tehlikeli bölgeye girmeden önce basit oynamıyor. Dönüyor, bir daha dönüyor. Her yol açık, Büyükdere Caddesi'nden ineceğine, "Sahilden gideyim, bir de Ortaköy yapayım" diyor.

Ezber bozuldu (Ersin Düzen-Vatan)
Taraftar gibi, Van Persie değişikliğine ben de tepkiliyim. Bırak Fernandao ile birlikte oynasın! Bir kişi eksik, kolu, kanadı kırık rakip karşısında bir ‘ezber’ daha bozsan ne kaybedersin Pereira? Nani, hiçbir şey yapmamışken Van Persie’yi almak niye?