Federasyona şike için şok başvuru

Federasyona şike için şok başvuru

Brezilya Futbol Konfederasyonu, 2013'te Corinthians ile Boca Juniors arasında oynanan Libertadores Kupası maçında şike yapıldığını iddia etti.

Brezilya Futbol Konfederasyonu,2013'te Corinthians ile Boca Juniorstakımları arasında oynanan kupa maçında şike yapıldığı gerekçesiyle Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na (CONMEBOL) başvurdu.

Konfederasyondan yapılan açıklamada,Güney Amerika'nın en prestijli futbol turnuvası olarak görülen Copa Libertadores'de Brezilya'nın Corinthians ile Arjantin'in Boca Juniors takımları arasında 2013 yılında oynanan son 16 turu karşılaşmasını yöneten Paraguaylı Carlos Amarilla'nın şike yaptığı iddia edildi.

Açıklamada, son dönemde ortaya çıkan ses kayıtları nedeniyle karşılaşmanın yeniden incelenmeye alınması gerektiği ve bunun için CONMEBOL'a gereken başvurunun yapıldığı da belirtildi.

Konfederasyon başkanı Marco Polo Del Nero, yaşanan durumun ciddi olduğunu ve acilen araştırılarak sonuca bağlanması gerektiğini de ifade etti.

Arjantin'de "America TV" adlı televizyon kanalında hafta için yayınlanan programda, aralarında eski Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona'nın da yer aldığı yetkililerin, söz konusu maçı yöneten Amarilla'nın şike yaptığına ilişkin ifadelerinin de yer aldığı telefon konuşma kayıtlarına yer verilmişti.

İki takım arasında 2003 yılında oynanan rövanş karşılaşması 1-1 sonuçlanmış ve ilk maçı alan Boca Juniors, Corinthians'ı elemişti. Maçta, Brezilya temsilcisinin iki golü ofsayt nedeniyle sayılmamış ve tartışmalı iki penaltı pozisyonunda hakem devam kararı almıştı.