Fatih Terim: Lütfen! Ne oluyor bize...

Fatih Terim: Lütfen! Ne oluyor bize...

Fatih Terim, Yunanistan karşılaşması sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Yunanistan maçı öncesi bir grup taraftarın konuk ekibin milli marşını ve saygı duruşunu ıslıkla protesto etmesine sert tepki gösterdi: "Yunanistan Milli Marşı okunuyor, ıslıklar yükseliyor. Ölmüş insanlara saygı duruşu yapıyoruz, 1 dakika sabredemiyor muyuz?" Lütfen! Ne oluyor bize..."

Türkiye-Yunanistan milli maçı öncesi yapılan saygı duruşunda ve Yunanistan Milli Marşı okunduğu sırada bir grup taraftarın ıslıklarla protesto etmesi ay yıldızlı ekibimizin teknik patronu Fatih Terim'i son derece üzdü. Terim, karşılaşma sonrasında yaptığı yorumda bu olaya özellikle değindi ve bütün Türk halkına önemli mesajlar verdi.

"Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmayın" diyen Terim, şöyle devam etti: "İstiklal Marşı bu. Lütfen! Ne oluyor bize... Yunanistan Milli Marşı okunuyor, ıslıklar yükseliyor. Allah'tan elimizi kolumuzu kaldırıp dindirdik. Bugün aynı zamanda Dünya Komşular Günü. Biz de komşumuz Yunanistan'la oynadık. Komşuluk bizde önemlidir. Ölmüş insanlara saygı duruşu yapıyoruz, 1 dakika sabredemiyor muyuz? Sonra dışarı gidince bunu izah edemiyoruz. Bizim ülkemize niye iki ıslık için kötü gözle baksınlar. İki hazırlık maçı terör tehdidi yüzünden iptal edilmiş. Böyle ortamlara seyirci kalmamalıyız, ama böyle değil. Bize hiç yakışmıyor. Barış ve kardeşlik için kullanılacak en önemli enstrüman spordur. Sporun teröre kurban edilmesine seyirci kalamayız."

Fatih Terim, maçla ilgili değerlendirmesinde de, başta Ahmet Çalık olmak üzere tüm ay yıldızlı oyunculara övgüler yağdırdı. Terim, şunları söyledi:

"RAKİBE GOL POZİSYONU VERMEDİK"
"Bugün dünya komşular günüymüş, biz de komşumuz Yunanistan ile oynadık. Defans adına hiç gol pozisyonu vermemek çok önemli. Yunanistan'ın aldığı neticeler, Yunanistan'ın değerini değiştirmez, önemli bir takım. Arkadaşlarımız hazırlık maçı olmasına rağmen ciddi oynadılar. Kontrol tamamen bizdeydi. Pozisyonlar da bulduk, olmadı. Geçen sene 16 Kasım'da biz Arena'da, Kazakistan'ı 3-1 yendik. 3-4 gün önce de Brezilya (0-4) maçından çıkmıştık. O gündür mağlubiyet olmadığı gibi, çok önemli galibiyetler var.

"ASLAN GİBİ BİR MİLLİ TAKIM VAR"
Adeta şahlanan, ülkesini aslan gibi temsil eden bir milli takım var, Fransa'ya direkt giden bir milli takım var. Galibiyet ile kapatmak isterdik ama, hepsini sevgi saygıyla anıyorum ve ülkenin bu çocuklara sahip çıkmasını istiyorum. Bugün ülkenin kendileriyle gurur duyacak bir milli takımı var. Bu arenada mağlup olmamak, herkesin gıpta ile izlediği ülkeleri devirmek kolay değil. Bu kadar stres ile oynamak çok önemle üzerinde durulması gereken bir şey. Burada emek var, özveri var, gerektiği zaman sakat sakat oynamak var, var oğlu var.

"AHMET KUSURSUZ OYNADI"
Bugün de müthiş bir pas yüzdesi ile, set oyununu sabırla deneyen bir milli takım vardı, olmadı, olmasın... Bu rekorlar kolay olmuyor. Bugün birçok genç arkadaşımızı koyduk. Ahmet bugün defansta herhalde kusursuz oynadı. Mehmet Topal ile ikisi çok güzel oynadı. Ahmet'in ilk milli maçı olduğu için aferin ona. İnşallah eksiklerini de gidererek daha iyi olacak. Okay var, ilk defa milli oldu. Baktığımızda Belçika'yı, Hollanda'yı, Almanya'yı sorduğumuz zaman 'müthiş çıkıştalar' denilirdi. Şimdi U19 takımımız elit tura kaldı, U17 de öyle. A Milli Takımımız da Fransa'ya gitti. Bunu da yerli yerine koymak lazım.

"YUNUS'U DİREKT SANTRFORA KOYDUM"
Yunus'u direkt santrfora koydum. Bize adapte olacak. Dar alanda meziyetli bir oyuncu. Buraya gelinceye kadar uzun yıllar Alman Milli Takımı altyapılarının hepsinde oynamış. Daha iyi şeyler yapacak inşallah."