''Ekmeğimi taştan çıkardım''

''Ekmeğimi taştan çıkardım''

Fenerbahçe’nin yeni çalıştırıcısı Vitor Pereira, Türkiye’deki günlerinde ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Pereira, hiçbir zorluktan korkmadığını belirtti. Çocukluğundan beri mücadelenin içinde olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, sıfırdan bu noktalara geldiğini anlatarak, “Hiç kimsenin torpili olmadan bugünlere geldim” diye konuştu.

Portekizli teknik adam, kariyeri, hayatı, sarı-lacivertli kulüpteki hedefleri ve yoğun geçen kamp dönemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira’nın konuşmalarından satır başları şöyle:

- Ben balıkçıların olduğu bir bölgede doğdum. Benim büyüdüğüm yerde yarışma vardı, her zaman birbirimizle mücadele içindeydik. Ekmeğimizi taştan çıkarırdık. Şu andaki karakterim bu şekilde oluştu.

- Zor şartlarda bir çocukluk geçirirken kendime bir söz verdim; ben kariyerimi adım adım mücadele ederek çizeceğim ve bir gün mutlaka üniversite okuyacağım, gerekli kurslara gideceğim diye. Gerekli üniversite okudum, kurslara gittim.

- Hiç kimsenin torpili olmadan sıfırdan başlayarak kendi mücadelemle bugünlere geldim.

- Bana inanmayan insanlar vardı ama ben hep inandım, bugün gururla söylüyorum ki geldiğim noktadayım.

- Antrenmanda ve maçlarda sonuna kadar agresifliğimi göstermeye çalışıyorum. Benim için duyguları göstermenin futbolu oynamanın tek yolu bu.

- Tüm antrenmanlarımız bir yarışma gibi geçiyor. Ben yarışmacı bir hocayım. Ben bu yolu tercih ettim.

- Ben herkese açık olmaya gayret gösteriyorum. Bana saygı duyuluyorsa ben de karşımdakine saygı duyarım.

- Yarışmacı ruhuma inanıyorum, oyuncuma ve şu anda içinde bulunduğum kulübe inanıyorum, güveniyorum. Kupalar kazanmaya devam etmek istiyorum. Benim için en önemli nokta bu olacak. Kariyerimde kazandığım kupalara devam etmek istiyorum.

- Antrenmanlarda asla zaman kaybetmiyoruz. Atletizm değil futbol antrenmanı yapıyoruz. Benim takımdan istediklerim, fikirlerim net.

- Şu andaki seviyesine baktığımda takıma çok fazla zamana ihtiyacı yok. 28’inde Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli bir maç oynayacağız.

- Aynı gazetecilik gibi teknik direktörlükte de hem yetenek gerekir hem de tecrübe...

‘Nani imzaladı mı?’

Yeni transferler Nani ve Josef de Souza sorusuna esprili bir cevapla yanıt veren Pereira, “Terraneo’ya sormak lazım. Ben önce sözleşmeyi görüp önüme oyuncuyu getirsinler o zaman konuşurum. Nani kesin imzaladı mı? İmzalasın, konuşacağım” dedi.

‘Her pozisyona iki oyuncu’

Transferler ile takımdan ayrılan futbolcular konusunda da görüşlerini paylaşan Vitor Pereira, “Terraneo’nun sorumluluğu bana iyi oyuncular getirmek. Başkanımız ve Giuliano ile bu konuda sürekli fikir alış verişi yapıyoruz. Benim istediğim her pozisyonda iki oyuncuya sahip olmak” diye konuştu.

Lafla değil futbolla!

Taraftara da mesaj gönderen Pereira, “Eğer bir taraftar olsaydım stada gittiğimde takımım beni etkilesin, takım oyunu oynasın ve etkileyici, ofansif, agresif bir oyun oynamasını isterdim. Taraftarları lafla değil oynayacağımız oyunla ikna edeceğiz” yorumunu yaptı.

‘Türkiye hedefimdi’

Pereira, “Porto ile burada Beşiktaş’a karşı bir maç yapmıştık. Maçtan sonra kendime bir söz verdim. Bir gün gelip burada bu ülkede çalışacağım. Buradaki tutku, coşku ve futbola duyulan aşktan çok fazlasıyla etkilendim” ifadelerini kullandı.

Milliyet