Dilmen şampiyonu belirledi !

Dilmen şampiyonu belirledi !

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını değerlendirdi.

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını değerlendirdi. Sarı-lacivertlilerin futbolunu öven Dilmen, Pereira'nın takımda kalması gerektiğini söylerken, şampiyonluk yorumunda da bulundu: "Beşiktaş çok ciddi avantajlı"

İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

"Hassas bir döneme girildi"

"Mete Hoca maçı 2 dakika uzattı, 3-4 gol olabilirdi. Önümüzdeki hafta Eskişehir-Gaziantep maçı var. 1-0 Eskişehir kazanırsa genel averaj ve ikili averaj eşitleniyor. 1 golün bile çok değeri var. Fenerbahçe açısından yok. Bazen hakemler duygusal bakabilirler, Fenerbahçeliler isteyebilir. Ama çok hassas bir döneme girildi."

"Sergen Hoca 1 gol bekliyordur"

"Rövanşı olmayan bir kupa maçı olsa 3-0'dır, erken bitirilebilir. Samet Aybaba, Fenerbahçe 1 tane daha atsın diye beklemiştir. Sergen Hoca da aynı şekilde bir tane atalım diye düşünüyordur."

"8-0 biterdi"

"Fenerbahçe'de gördüğüm, sıfır tehditle bitirdiği, istese 7-0 bitirebileceği bir maç oldu. Pereira demiş ki, 'Arkadaşlar bugün 90 dakika sıkı bir antrenman yapacağız.' 8-0 bitecek maç 3-0 bitti. Güle oynaya kazandı Fenerbahçe."

"Fenerbahçe 6 hücumcuyla oynuyor"

"Fenerbahçe sezon başında Volkan Şen ve Mehmet Topal'ı oynatmıyordu. En sonunda en doğru kararı vererek Mehmet Topal ile Souza'yı geriye koydu, ileriye de 3 gezgin oyuncu koydu. Diego'yu düşünmedi. İki beki de formda. 6 hücumcuyla oynuyor Fenerbahçe."

"Şu anda taktik 4-2-4"

"Volkan ne Trabzon'da, ne burada duş almasa 'Eyvah' demez. Yere yatmadı. Fenerbahçe artık 4 forvetle oynuyor ama arkada iki emniyeti var. 4-2-4'e döndü şu anda."

"Ağır siklet ve tüy sikletin maçı"

"Göze hoş gelen bir futbol ortaya çıktı. Rakipten asla tehdit almıyor. Ağır siklet boksörle tüy siklet boksörün maçı gibi oldu. 10 pozisyon vardı, 3 gol attı."

"Pereira kalmalı"

"Pereira, Fenerbahçe'de devam etmeli. Değişen Fenerbahçe oldu. Geçen hafta Trabzon, ondan önce Galatasaray'a gitti. Konya'ya gitti. Hepsinde çok iyi oynadı. Ben sisteme takılıyorum. Sonuç ortada. Şu takım bir anda ne oldu da bu hale geldi? Sebebi sadece sistem."

"Kaybetme ihtimali yoktu"

"Fernandao'ya Cenk muamelesi yapmaya başladı. Van Persie'de ısrar etmeye başladı. Artık pazartesiden sonra oynayacağını biliyor Van Persie. Fenerbahçe'nin kaybetme ihtimali yoktu. 2-0 geriye düşse yine kazanırdı."

"Fenerbahçe hep böyle olsaydı..."

"Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de eksik yönleri güçlendi. Fenerbahçe ligin ortalarında bu şablona dönüşseydi, şu anda puan farkı olmazdı diye düşünüyorum."

"Pereira 'keşke' demiştir"

"Şimdiki takım Fenerbahçe için en doğrusu. Hem atabilen hem de tutabilen bir takım haline geldi. Pereira da 'Keşke daha önce bunu yapsaydım' demiştir."

"Taraftarlar da mutlu"

"Fenerbahçe önceden ıkına sıkıla oynuyordu. Şimdi taraftarlar da çok mutludur. Kjaer ile Alves çıkıyor, Mehmet Topal ile Souza da destek veriyor, dönen topların hepsini arıyorlar."

"Alper çok hareketli, istekli"

"Alper'e çok iyi bir sağ açık değil, çok iyi forvet arkası da değil, çok iyi iç oyucusu da değil. Ama her yere koyabilirsin. Çok hareketli, istekli, savunması var. Ersun Yanal'dan kalma alışkanlığı var, taktik faul yapıyor."

"Sosa mı Alper mi?"

"Herhangi bir kulübün teknik direktörüyüm. Sahada iki alternatifim var, Alper ve Quaresma. Quaresma'yı seçerim. Solda oynatıyorum diyelim Alper'i. Podolski mi Alper mi? Podolski. Sosa mı Alper mi? Sosa. Ama Alper'i muhakkak Fenerbahçe'de oynatırım. Her şeyi 10 üzerinden 7'lik yapıyor. Mevkisiz yapıyor."

"Fenerbahçe, Beşiktaş gibi oldu"

"Fenerbahçe'nin son 4 haftalık pozisyonlarını koyalım, bir de ondan önceki 4 haftaya bakalım. Kazansa bile daha az gol atmıştı. Beşiktaş gibi oldu Fenerbahçe."

"Gökhan şimdi pişmandır"

"Diego konusunda taraftar ikiye ayrıldı. Gökhan da kendi dünyasında pişman olmuştur. Galatasaray maçından sonra tartıştılar, demeçleri de tehlikeliydi. Soyunma odasında halledebilirdi o işe. 3-0 galipsin, eğlen. Bırakın kişisel eleştiriyi."

"Bu hafta çok kritik"

"Fenerbahçe 3 puan önde olsaydı sistem değişikliğine gitmezdi. Bu hafta çok kritik. İkisi yine kazanırsa yine iki takım da içeride oynayacak. Ama bu hafta iki takım için de sıkıntılı maçlar var. Hem Galatasaray hem de Başakşehir çok formda."

"Van Persie, Beşiktaş'ta olsaydı..."

"Sezon boyunca Japon kale oynayan bir takımda oynasaydı van Persie acaba kaç golü olurdu? Sürekli Beşiktaş'ta forma giyseydi acaba gol sayısı artar mıydı? 18 maçta 11 çıkıp 14 gol atmak çok iyi."

"Bu değişime çok ihtiyacı vardı"

"Nani de tam bir forvet arkası değil. Ama zaten o üçlü gezgin oynuyor. Nani milli takımda da kanat. Ama Fenerbahçe'nin bu dörtlü forvete o kadar ihtiyacı vardı ki. Bence Mehmet Topal-Souza yerinde formda bir Ozan ikisinden birinin yerine oyuna girebilir."

"Beşiktaş çok ciddi avantajlı"

"Beşiktaş'ın çok ciddi avantajı var. Fenerbahçe'ye karşı Mario Gomez veya Cenk atsaydı, 1 mağlubiyet kredisi daha olacaktı. O yüzden dakika ve goller çok önemli."

"En büyük tehlike..."

"Fenerbahçe mutlaka seneye van Persie'nin yedeğini bulmalı. Bekleyen en büyük tehlike ise, yerlilerin sözleşmesi uzatılmalı. Alves de kalmalı. Bu işleri fazla uzatmadan çözmeliler."

"Yerli sayısı artmalı"

"Fenerbahçe'nin kulübesinde 5 yabancı vardı. İçeride 5 var. 18'in 10'u yabancı. Hiç uzatmadan Mehmet Topal, Gökhan ve Caner'in işini çözüp yerli sayısını arttırması lazım Fenerbahçe'nin."

"Bu oyunla devam edecekse..."

"Hem lig hem de kupa giderse Pereira için görüşler eksi olur. Ama bu oyun görüşüyle devam edecekse Pereira'nın devam etmesinden yanayım. Yeni bir teknik direktör yine bir sil-baştanı getirecek. Bir buçuk ay önce sorsaydın "Aman aman" derdim."

"Fenerbahçeliler mutlu"

"Bundan 10 hafta önce "Bizi neden bu kadar eleştiriyorsunuz, kazanıyorduk" diyordu. Ama bugün Fenerbahçeliler artık mutlu."

Sporx