Dev derbinin hakemi Hüseyin Göçek kim ?

Dev derbinin hakemi Hüseyin Göçek kim ?

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Hüseyin Göçek düdük çalacak. Ancak her iki takımın taraftarı da bu isimden memnun kalmadı.

Beşiktaşlılıların Hüseyin Göçek'i sevmemek için çok sebebi var. Göçek, Beşiktaş'a kart gösterirken bonkör davranıyor. Öyle ki kariyeri boyunca en çok kırmızı kart gösterdiği takım Beşiktaş oldu.

Bu ismin Beşiktaş'a çok uğurlu geldiği de söylenemez. Karakartal, Göçek'in yönettiği 15 maçtan 8'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. 2 maçı berabere biterken 5 maçta Beşiktaş sahadan boynu bükük ayrıldı. 

FENERBAHÇE'YE UĞURLU GELİYOR

Fenerbahçe'nin yüzü Hüseyin Göçek'in yönettiği maçlarda gülüyor. Ünlü hakem bugüne kadar Kanarya'nın 23 maçını yönetti. Bu maçlarda Fenerbahçe 17 galibiyet aldı. 1 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. 

2012 YILINDAKİ MAÇ HALA TARTIŞILIYOR

2012 yılında Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanan olaylı derbinin hakemi de Hüseyin Göçek'ti. 

Sarı kırmızılı takımın 2-0 kazandığı karşılaşmada Melo'nun attığı golün ofsayt kokması olayları ateşledi. Bu kararın ardından İnönü Stadı'ndan maçın hakemi Hüseyin Göçek'e karşı büyük bir tepki oluştu. Pek çok kararı seyirciden protesto gördü. Hakem kararlarını sadece taraftar değil aynı zamanda Beşiktaşlı futbolcular da protesto  etti. Beşiktaş'ın Almanlarından Hilbert topu yan hakeme tepkili bir şekilde verdiği için kırmızı kart gördü. Bir diğer Alman Ernst'in Göçek'in bir kararında gösterdiği tepki de akıllara kazındı. 

Taraftarın da sahaya girmesiyle iki kere uzun süre duran olaylı derbinin ardından suçlanan sadece maçın hakemleri değildi. Maçtan önce Galatasaray formalı fotoğrafları yayınlanan Hüseyin Göçek'i bu maça atamakta ısrar eden MHK da Beşiktaş taraftarından özellikle forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepki aldı. 

FB-BJK DERBİSİNİ BİR KEZ YÖNETTİ

Hüseyin Göçek kariyerinde 1 kez Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yönetti. 18 Nisan 2010 tarihinde Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı 1-0 Fenerbahçe kazanmıştı. 

TEK MAÇTA 3 KIRMIZI, 1 PENALTI 

Hüseyin Göçek yönettiği ilk Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde 3 kırmızı kart, 1 kez de penaltı kararı verdi. 88. dakikada Fabian Ernst'i oyundan atan Göçek, 90'da da Fenerbahçe'den Wederson ile Beşiktaş'tan İbrahim Toraman'a kırmızı kartını çıkartmıştı. Beşiktaş'ta kazanılan penaltıyı Bobo, kaçırmıştı.

GÖÇEK GENÇLİĞİNDE BEŞİKTAŞ'TA BASKETBOL OYNADI

Hüseyin Göçek Beşiktaş'ın  alt yapısında basketbol oynadı. Yani damarlarında siyah beyaz kan akıyor.  

Ama aynı zamanda Galatasaray'da da basketbol oynadığı biliniyor. 

MHK BAŞKANI NAMOĞLU'NDAN HÜSEYİN GÖÇEK İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu 2012 yılında Hüseyin Göçek ile ilgili yaptığı bir açıklamada ''o derbi hakemi değildir'' demişti. 

Aynı Namoğlu şimdi ise "Mevcut formu ve UEFA sıralamasındaki yeri ile Hüseyin Göçek derbiyi yönetecek en ideal hakemlerimizdendi" ifadesini kullandı.