''Değiştiğimizi ispatlamalıyız''

''Değiştiğimizi ispatlamalıyız''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ilk maçta yenildikleri Molde'ye karşı rövanşta çok farklı bir performans ortaya koymaya çalışacaklarını ifade etti.

Fenerbahçe’nin teknik patronu, liderlik koltuğunda oturan Norveç ekibinin grubun en güçlü ve formda takımı olduğunu dile getirdi, “Rövanşta üst düzey konsantrasyon gösterip, ani ataklarına izin vermemeliyiz. Daha organize bir takım olduğumuzu, ofansif anlayışımızı geliştirdiğimizi ispatlamalıyız” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde karşısına galibiyet için çıkacaklarını belirtirken, çarpıcı ifadeler kullandı.

Molde’nin grupta liderlik koltuğunda oturduğuna dikkat çeken Portekizli hoca, “Grubun en güçlü ve formda takımı olduklarını ispatladılar. Defansif anlamda çok iyi olan, agresif bir rakip. Ani ataklarda da son derece tehlikeliler. İlk maçta defansif anlayışımızı kaybettiğimizde bunu ispatladılar. Rövanşta üst düzey konsantrasyon gösterip, ani ataklarına izin vermemeliyiz. Daha organize bir takım olduğumuzu, ofansif anlayışımızı geliştirdiğimizi ispatlamalıyız” diye konuştu.

Pereira suni çimde ve zorlu hava koşullarında oynayacaklarının altını çizdi. Sarı-lacivertli çalıştırıcı, “Kesinlikle hedefi kazanmak olan bir takım sahaya çıkacak. Üç puan alabilmek için her şeyimizi sahaya koyacağız. Avrupa Ligi bizim için 2. planda kalmış bir hedef değil, son derece önemli bir hedef. Bu sene iki temel hedefimiz var; Avrupa’da olabildiğince ileri gidip, Türkiye’de de şampiyon olmak” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira, Molde Teknik Direktörü Solskjaer’in, “Umarım maçta yağmur yağar, rüzgar eser ve ilk maçtaki gibi şanslı oluruz” sözlerine ise ilginç bir cevap verdi.

‘Aslında anladım’

Deneyimli çalıştırıcı, “O zaman benim de bu akşam dua etmem lazım. Yağmur, kar yağmasın, rüzgar olmasın diye. Ne demek istediğini anladım aslında. Burada Celtic’le oynadıkları maç yağmur altında rüzgarlı bir havada oynandı. Rakip takımlar bu şartlara alışık değil. Hava karlıymış, yağmurluymuş, rüzgarlıymış... Güçlü takımlar güçlerini ortaya koymalı, işlerini en iyi şekilde yapmalı. Bence galibiyet için gereken şartlar bunlar. Diğer şart da onlardan daha fazla gol atmak” dedi.

‘Hava değil zemin kötü’

Gökhan Gönül, UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam etmek istediklerini belirterek, “Maç öncesi beni korkutan hava şartları değil, sadece zemin” dedi. Önceki yıllarda suni çimde Spartak Moskova ile karşılaştıklarını hatırlatan milli oyuncu, “Spartak maçında bayağı zorlanmıştık. Takım olarak alışkın olmadığımız bir zemin. İdmanda zemini kontrol edip maça en iyi şekilde çıkacağız” yorumunu yaptı.

Gökhan, “Fenerbahçe’de mutlu musun?” sorusuna ise “Evet Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutluyum” yanıtını verdi. Başarılı oyuncu forma giymeye başlamasından sonra Fenerbahçe’nin sadece 2 gol yediğinin ifade edilmesi üzerine ise “Bence bunu hocaya sormak daha mantıklıdır” yorumunu yaptı.