Büyük Türkiye' Tolga Zengin'in !

Büyük Türkiye' Tolga Zengin'in !

TOÇEV’ yararına düzenlenen “Özgürlük” temasının işlediği resim sergisi sanat, cemiyet ve futbol dünyasının yıldızlarının katılımı ile Raffles Hotel Zorlu İstanbul’da gerçekleştirdi.

20 parçadan oluşan resim sergisinden elde edilen gelir Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) bağışlandı. Resim sergisine Çağla Şikel, Hakan Akkaya, Zara, Özge Ulusoy, Ayşe Kazancı, Fatih Ürek, Uğur Uçar, Işıl Reçber, Tolga Zengin, Olcan Adın, Hakan Bilgin, Fatoş Kabasakal, gibi sanat ve spor camiasından birçok isim katıldı.
 
Berfin Balcı'nın Mevlana'nın “Bir olalım, İri olalım, Diri olalım”   sözünden yola çıkılarak birlik ve beraberlik mesajını verildiği, Türkiye'nin 7 bölgesinden özel getirilen topraklarla boyaların karıştırılarak resmettiği “ Büyük Türkiye”  tablosu serginin en önemli tablosu olarak öne çıktı. Semazen figürü ile 7 bölgenin simgeleri, tabloda 7 bölgenin toprağı boyalarla karıştırılarak resmedildi.
berfinbalci
 
Sergide birçok tablosu alıcı bulan Balcı'nın “Büyük Türkiye” tablosunu Milli takım ve Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin tarafından satıl alındı.

AMK Gazetesi

Etiketler TOÇEV Tolga Zengin