Bursalı raket Rusyadan şampiyonlukla döndü

Bursalı raket Rusyadan şampiyonlukla döndü

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Melek Hu, İspanyol Shen Yanfei ile birlikte Rusya’da yapılan 2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda çiftler şampiyonu oldu.2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda çiftler finali büyük bir...

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Melek Hu, İspanyol Shen Yanfei ile birlikte Rusya’da yapılan 2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda çiftler şampiyonu oldu.

2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda çiftler finali büyük bir heyecana sahne oldu. Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde gerçekleştirilen şampiyonada İspanyol Shen Yanfei ile eş olan Milli sporcu Melek Hu, yarı finalde Alman Irene Ivancan - Hang Ying çiftini 4-1 skorla yenerek finale kaldı.

Final maçında Macaristan’dan Pota Georgina ve Romanya’dan Samara Elizabeta çiftiyle karşılaşan Hu-Yanfei çifti bu müsabakayı da 4-1 kazanarak çiftler Avrupa şampiyonu oldu. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan Melek Hu’nun bu başarısı Türk masa tenisi tarihinde bir ilk olurken, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü voleyboldan sonra masa tenisinde de Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün Rus milli sporcusu Polina Mikhaylova ise turnuvada 3. olarak ülkesine bronz madalya kazandırdı.

CİHAN

Cihan