''Böyle derbi hiç görmedim''

''Böyle derbi hiç görmedim''

Cim Bom'un Kamerunlu stoperi Chedjou, eski takımı Lille'in internet sitesine röportaj verdi.

Cim Bom'un Kamerunlu stoperi Chedjou, eski takımı Lille'in internet sitesine röportaj verdi, Türkiye'deki derbiler hakkında ilginç ifadeler kullandı

Sakatlığı nedeniyle bir süredir formasından uzak kalan Aurelien Chedjou, eski takımı Lille’in internet sitesine bir röportaj verdi. Türkiye’deki kariyeriyle ilgili soruları yanıtlayan tecrübeli stoperin sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

‘Disiplin Fransa’dan az’

- İstanbul’daki yaşamımdan çok fazla şikayet edemem. Ama performansım açısından daha iyi olabilirdim.
- Türkiye’de 6 yabancıya ilk 11’de yer veriliyor. Sezon başında 12 kişiydik. Bunların birkaçı gittikten sonra bile yer bulmak zordu.
- Üç büyük kulüpte oynuyorsanız, evinizden çıktığınızda büyük ilgi görüyorsunuz.
- Taktiksel olarak Fransa’dan daha az disiplin var. Daha homojen bir lig.
- Sahada işime yarayacak kadar Türkçe öğrendim. Soyunma odasındaki havamız iyi. Aynı mevkide oynadığım arkadaşlarımda kıskançlık emaresi görmedim.
- Burada derbiler bir futbolcu için eşsiz bir tecrübe. Bunu daha önce hiç görmemiştim. Taraftarlar maçtan önce ve sonrasında durmaksızın bağırıyorlar. 5 metre ötenizdeki arkadaşınızın ne dediğini duyamıyorsunuz.
- Fenerbahçe lige iyi başladı ve şampiyonluğu elde etti. Sezon boyunca yaptığımız dikkatsizce hatalar yüzünden birçok değerli puan kaybettik.
- Şampiyonlar Ligi’nde iyi işler çıkardık. Bizden daha iyi olan Chelsea ile başa baş mücadele ettik. Seneye daha iyi olacağız.