Beşiktaş'tan Gomez itirafı !

Beşiktaş'tan Gomez itirafı !

Alman yıldız Mario Gomez'i Beşiktaş'a getiren Erdal Torunoğulları, çok zor bir iş başardıklarını söyledi.

Kartal’a kazandırdığı klas futbolcularla gündeme gelen Beşiktaş Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Mario Gomez transferini anlattı, “Biz bile bu transferin biteceğine inanmıyorduk. Ama Mario, söz verdi ve ondan bir gün olsun dönmedi” dedi.

Erdal Torunoğulları isimini Beşiktaş’ı takip eden gazeteciler olarak yönetime girmeden önce de biliyorduk. Kardeşi Aykut Torunoğulları, Hollanda Beşiktaş Derneği Başkanı olduğu için, kendisini yönetime girmeden önce de tanıyorduk.

Fakat Türkiye onu Tolgay Arslan transferiyle tanıdı. Hem Türk, hem de Alman medyasının, “Tolgay Arslan, Trabzonspor’da” dediği bir anda, genç yeteneği Kartal’a kazandırarak ismini duyurdu. Son olarak Mario Gomez transferine imza atarak yeniden gündeme gelen Torunoğulları, “Biz bile bu transferin biteceğine inanmıyorduk. Ama Mario, bize söz verdi ve ondan bir gün olsun dönmedi” ifadelerini kullandı.

Bu bir proje

Mario Gomez ve Demba Ba gibi büyük transferi bitirmenin çok kolay olmadığını söyleyen Erdal Torunoğulları, “Bunlar bir projedir. Bunları gerçekleştirebilmek için arkanızda yönetimin çok büyük desteği olmalı. Bütün bu büyük transferlerin planlayıcısı Başkan Fikret Orman’dır. O bize gerekli yetkileri vermese bu transferleri bitiremezdik. O nedenle benim tek başıma transfer bitirmiş gibi bir durum söz konusu değil. Dediğim gibi bu tip transferler, bir projedir, ekip işidir. Bu ekibin lideri de Orman’dır” diye konuştu.

Transferde sadece para harcamak değil, kazanmanın da önemli bir faktör olduğunu belirten siyah - beyazlı yönetici, “Demba Ba ve Atınç sayesinde yıllar sonra Beşiktaş transferde kasasına para koydu. Bu iki oyuncu dışında takımın yarısına çok cazip teklifler geldi. Bütün bunlar kendiliğinden olmadı. Bu da bizim bir başka projemiz. Yine başında Başkan Fikret Orman’ın olduğu bu proje çerçevesinde, Dünya’nın en önemli scout ve menajerlerini Türkiye’de ağırladık. İç ve dış saha maçlarına davet ettik. UEFA Avrupa Ligi’ndeki maçlarda da onları ağırladık” ifadesini kullandı.

Yeni sezonda bu projelerin süreceğini dile getiren Torunoğulları şöyle devam etti:

Önce futbolcu...

“Projelere Şenol Güneş’i de dahil ettik. Şenol hocamızın genç yeteneklerin performansını nasıl arttırdığı bütün Türkiye biliyor. O nedenle teknik direktör transfer ederken sadece günü ve sezonu kurtarsın diye değil, Beşiktaş’ın geleceğine de katkı sağlasın diye transfer ediyoruz. Şenol Güneş’in çalıştırdığı takımlardaki oyunculara gelmiş olan tekliflere bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum.”

Beşiktaş’ın transfer görüşmelerinde en büyük gücünün para yerine kulübün istikrarlı duruş sergilemesinin olduğunu sözlerine ekleyen Torunoğulları, “Oyuncunun kendisiyle temas kuruyoruz. Sonra menajeriyle konuşuyor, kabul ederlerse bize dönüyorlar. Bunu yapmamızın nedeni, zaman kaybı yaşamamak... Yetki belgesi olmayan menajerlerle çalışmıyoruz. Görüştüğümüz isimlerin menajerleri daha görüşmeler bitmeden haberleri basına sızdırıyor. Onları da eliyoruz. En önemli kriterimiz, futbolcunun bizi istemesidir. Transferde futbolcuya ilk sorulacak soru, Beşiktaş’ta oynamayı istiyor musun? Cevap ‘hayır’ ise o oyuncuyu ikna etmeye çalışmıyoruz. Biz bir oyuncuyla görüşürken mutlaka onun iki alternatifiyle de oturup konuşmuşuzdur. İşimizi şansa bırakmayız” diye konuştu.

En büyük transfer Vodafone Arena

Transferler dışında uzun yılları kapsayacak en önemli projelerinin Vodafone Arena olduğunu söyleyen Erdal Torunoğulları, “Başkan Fikret Orman ve inşaattan sorumlu yöneticimiz Umut Güner, gece gündüz bu stadı bitirmek için uğraşıyorlar. Bittiği gün Beşiktaş tarihinin en büyük transferi Vodafone Arena olacaktır. O gün Beşiktaş, tribünlerin söylediği gibi gücüne güç katacaktır” diye konuştu.

Beşiktaş eski Beşiktaş değil!

Beck transferinde Tayfun Korkut’tan büyük destek aldıklarını söyleyen Beşiktaş Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, “Transferlerde Beşiktaş’ta görev almış herkesin fikirlerinden yararlandık. Quaresma’ya artık Beşiktaş’ın eski Beşiktaş olmadığını söyledik. O da bize eski Quaresma olmadığını, çok değiştiğini ve Beşiktaş’a olan borcunu ödemek istediğini belirtti” açıklamalarını yaptı.

Milliyet