Beşiktaş'tan Galatasaray'a ağır darbe !

Beşiktaş'tan Galatasaray'a ağır darbe !

Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Türk Telekom Arena'da Beşiktaş zoru başardı. Akıllı bir oyunla Galatasaray'ı deviren siyah-beyazlılar puan farkını Galatasaray ile 10, Fenerbahçe ile 12'ye çıkardı. Artık Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki tek rakibi Başakşehir.

GALATASARAY OYUNDAN DÜŞTÜ

İkinci yarıda Galatasaray konuk takım, Beşiktaş ev sahibi gibiydi. Konuk takım ön alanda yoğun presle rakibinin oyun kurmasını engellemeye çalıştı. Galatasaray ise savunmada acemi gözüktü ve büyük boşluklar verdi. Bir duran topta Beşiktaş golü erken buldu. Hakan Balta’nın sol çaprazda yaptığı gereksiz faulün cezasını Talisca kesti. Brezilyalı’nın sert vuruşunda barajdaki Bruma, topun yönünü değiştirerek topun filelere gitmesine sebep oldu: 0-1

DOSTLUK YEMEĞİ....

Galatasaray ve Beşiktaş Kulübü arasında 90 dakika öncesinde son derece dostane bir görüntü hakim oldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kurmaylarını Galatasaray yöneticileri karşıladı.

Sarı kırmızılılar, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticilerine özel localarında akşam yemeği verdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu yemekte samimi bir görüntü sergiledi

TT ARENA'DA BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME...

Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki maça saat 15:30'da güvenlik sebebi ile alınırken Galatasaray kulübü siyah beyazlıların, tezahüratlarını dindirmek adına manidar bir parça tercihinde bulundu.

TT Arena'da maç öncesinde sık sık Kenan Doğulu'nun ' Önce rütbeni bileceksin" parçası ile 4.yıldızı takan Galatasaray taraftarı bu sezon şampiyonluğa ulaşması halinde 3. yıldızını takacak olan Beşiktaş'a gönderme yaptı.

IGOR TUDOR'DAN 3 İSME MAKAS...

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, dün 3 futbolcusunu kadroya almadı. Hırvat teknik adam performanslarını yeterli görmediği Sinan Gümüş, Martin Linnes Luis Cavanda'yı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

MUSLERA, SİMOVİC'İN REKORUNU EGALE ETTİ

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde görev alarak bir rekora da ortak oldu.
Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruyarak, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıktı ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçı oynayan yabancı oyuncu." rekorunu egale etti.

Derbi karşılaşmasını Türk Telekom Arena'da izleyen Simovic, rekoruna ortak olan Muslera'ya müsabaka öncesi bir plaket takdim etti. Kulüp ikinci başkanı Cengiz Özyalçın ise hizmetlerinden dolayı Simovic'e plaket verdi.
Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş önünde kariyerinin 350. lig maçında sahada yer aldı.

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma 1-0 sona erdi.

90. DK: Ricardo Quaresma'nın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

90. DK: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Lukas Podolski için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

88. DK: Karşılaşmada son dakikalara yaklaşılırken Galatasaray rakip kalede olan baskısını biraz daha artırıyor.

82. DK: Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

80. DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Garry Rodrigues'in ceza alanına gönderdiği ortasında Marcelo kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

76. DK: Galatasaray'da aynı dakikada iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yasin Öztekin ve Wesley Sneijder oyundan çıkarken, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok yerlerine giren isimler oluyor. Böylece Galatasaray'ın maçtaki oyuncu değişiklik hakları bitiyor.

71. DK: Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Anderson Talisca oyundan çıkarken, Tolgay Arslan yerine giren isim oluyor.

70. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıkıyor.

61. DK: Tolga Ciğerci'nin pasıyla topla buluşan Bruma'nın ceza yayı önünden kaleye gönderdiği şutunda Fabricio topa hakim olmayı başarıyor.

60. DK: Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini ev sahibi Galatasaray gerçekleştiriyor. Selçuk İnan oyundan çıkarken, Tolga Ciğerci yerine giren isim oluyor.

59. DK: Bruma'nın ceza sahası dışında hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Fabricio topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

55. DK: Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Cenk Tosun için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

50. DK: Ryan Babel'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

47. DK: GOOOLL!!! Beşiktaş, Anderson Talisca'nın golü ile maçta öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Anderson Talisca'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak barajdaki Bruma'ya çarparak Fernando Muslera'yı yanıltıyor ve ağlarla buluşuyor.

46. DK: Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray başlıyor.

İ.Y: Hakem Bület Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

45. DK: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

43. DK: Anderson Talisca'nın ceza sahası dışında uzak bir mesafeden sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera üzerine gelen topa hakim olmayı başarıyor.

41. DK: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

37. DK: Hava topu mücadelesi sırasında Selçuk İnan Cenk Tosun'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

34. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde az bir farkla Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor.

31. DK: Wesley Sneijder'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına arka direkte hareketlenen Yasin Öztekin için pas biraz hızlı olunca Beşiktaş defansı pozisyonu büyümeden engelliyor.

22. DK: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Anderson Talisca Selçuk İnan'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Pozisyon sonrasında Selçuk İnan kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

18. DK: Ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta çıkıyor.

13. DK: Yasin Öztekin ile Atınç Nukan arasında ceza alanında yaşanan ikili mücadele sonrasında Galatasaray'lı futbolcular hakem Bülent Yıldırım'a penaltı itirazında bulunuyor.

10. DK: Beşiktaş bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.

10. DK: Beşiktaş bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.

6. DK: Karşılaşmadaki ilk tehlikeli pozisyon konuk ekip Beşiktaş'tan geliyor. Ricardo Quaresma'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Ryan Babel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalesini terk eden Fernando Muslera'nın üzerinden auta çıkıyor.

3. DK: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Wesley Sneijder'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Adriano Correia topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1. DK: Hakem Bület Yıldırım maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Beşiktaş başlıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, ligin lideri Beşiktaş'ı konuk ediyor. Türk Telekom Arena'daki müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetiyor. 

İŞTE İLK 11'LER:

GALATASARAY:
 Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Chedjou, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski

BEŞİKTAŞ:- Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

spor-toto-008.png

Galatasaray, derbide 3 puana kilitlendi  

Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecekŞampiyonluk yarışından kopmamak için galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray'da Serdar Aziz dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbide bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray, galibiyete kilitlendi. Derbi maç öncesi 47 puanla lider durumda Beşiktaş'ın 7 puan gerisinde yer alan sarı-kırmızılı ekibin, şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürebilmek için puan kaybına tahammülü yok.    

Son 2 lig maçında Kayserispor'a 2-1 yenilip, Çaykur Rizespor'la da 1-1 berabere kalarak 5 puan yitiren Galatasaray, taraftarı önünde derbiyi kazanarak hem moral bulma hem de iddiasını yeniden ortaya koyabilme peşinde. Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.  Sarı-kırmızılı ekibin derbi maça, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Linnes (Carole), Selçuk İnan, De Jong, Yasin (Rodrigues), Sneijder, Bruma ve Podolski 11'i ile çıkması bekleniyor.                     

Serdar Aziz dışında eksik yok                     

Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Serdar Aziz dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Galatasaray'da başta Wesley Sneijder olmak üzere sakatlıkları bulunan oyuncuların yeniden takıma dahil olmaları, teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sarı-kırmızılı takımda disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma ile tedavisi tamamlanan Sneijder'in bu akşam derbide forma şansı bulmaları bekleniyor. 

Tudor ilk kez Türk Telekom Arena'da olacak      

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisinde yapacak.                   

Muslera, Simovic'in rekoruna göz dikti                     

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde bu akşam bir rekora da ortak olacak. Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruması halinde, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıkacak ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu." rekorunu egale edecek. Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş derbisinde görev alması durumunda kariyerinin 350. lig müsabakasına çıkmış olacak.                     

Ceza sınırında 2 oyuncu                     

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray'da 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı oyuncular Nigel de Jong ve Lukas Podolski, darbide de sarı kart görmeleri halinde ligin 23. haftasındaki Antalyaspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak.  

Deplasman Kartalı

Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta Galatasaray'a konuk olacak siyah-beyazlı ekip, en iyi deplasman performansına sahip takım durumunda. Beşiktaş, bu sezon rakip sahalarda çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 21 puan topladı. Türk Telekom Arena'da 10 maç oynayan Galatasaray, 7 galibiyet ve 3 yenilgi alırken, beklentileri karşılayamadı                     

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek derbi müsabakası öncesi, siyah-beyazlı ekibin deplasman performansı dikkati çekiyor. Ligde en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in 4 puan önünde 47 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, deplasman maçlarından en fazla puan çıkaran ekip konumunda.      

Bu sezon ligde 11 deplasman maçına çıkan Beşiktaş, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, hanesine 21 puan yazdırmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, rakip sahada oynadığı 11 karşılaşmada fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gole engel olamadı.       

Beş deplasmanda kayıp yaşadı                   

Beşiktaş, ligde çıktığı 5 deplasman müsabakasında kayıp yaşarken, rakip sahalarda 12 puan bıraktı. Siyah-beyazlı ekip, Atiker Konyaspor (2-2), Gençlerbirliği (1-1) ve Fenerbahçe (0-0) deplasmanlarında ikişer puan bırakırken, Kasımpaşa (1-2) ile son olarak da Kardemir Karabükspor (1-2) maçlarında rakiplerine boyun eğdi.