Beşiktaş'ta Şenol Güneş devrimi

Beşiktaş'ta Şenol Güneş devrimi

Beşiktaş'ta tam anlamıyla bir Şenol Güneş devrimi yaşanıyor...

Sönen yıldızları yeniden parlatmasıyla tanınan tecrübeli teknik adam; özellikle Oğuzhan Özyakup, Ersan Gülüm, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei ve Gökhan Töre'nin üzerine titriyor.

İlk dönemde bir değil, iki stoper isteyen Güneş, Çin'e gitmekten son anda vazgeçen Ersan'dan müthiş bir sol stoper yaratmak üzere. Serdar Kurtuluş ise eğer transfer yapılmazsa ön liberoda boşluğu dolduracak gibi duruyor.

Töre, paylaşmayı öğrendi
Gökhan Töre, bu sene bambaşka bir performans sergiliyor. Daha önce "Top benim, kimseye vermem" şeklinde sahada dolanan Töre; neredeyse takımın en fazla pas yapan oyuncusu oldu.

Genç Kerim Frei da kademe atlamak üzere. Hatta öyle ki Ricardo Quaresma'yı bile zorlayacak gibi duruyor. Fakat en büyük patlamayı Oğuzhan Özyakup yapacak gibi duruyor.

Şenol Güneş, asıl mevkisi forvet arkası olan Oğuzhan'dan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu tarzında bir oyuncu çıkarmaya çok yaklaşmış durumda.

Önceki dönemlerde defansın ne olduğunu bilmeyen Oğuzhan'ın topu geriden alışı, ileri taşıyışı ve oyun ortada kontrol edişi; genç oyuncu için "Dönüşü muhteşem olacak" yorumlarına neden oluyor.