Beşiktaş'ın gözü Gökhan İnler'de

Beşiktaş'ın gözü Gökhan İnler'de

İtalya’da bulunan Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Mario Gomez transferini imza aşamasına getirirken, Gökhan İnler için de önemli adımlar atıldı.

Transferde forvete Mario Gomez, ön liberoya Napoli’den Gökhan İnler’i almaya çalışan Beşiktaş Yönetimi dün İtalya’da yaptığı görüşmelerde olumlu adımlar attı. Alacakları için kulübü Fiorentina ile anlaşan Mario Gomez’e resmi imzayı attırma konusunda yaşanan gecikmenin ise bir kaç gün daha sürebileceği ifade edildi.

Mario Gomez transferini bitirmek için Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları İtalya’ya giderken, menajer Ahmet Bulut’un da buradaki görüşmelerde aracılık yaptığı bildirildi. İmza parası hariç yıllık olarak yaklaşık 4 milyon euro alacak olan Alman golcü, sözleşmedeki detaylarla ilgili görüşmelerin sürmesi yüzünden henüz resmi imzayı atmadı.

Ozan için bekleyiş

Mario Gomez’i en kısa sürede kadroya katmak isteyen siyah-beyazlı yönetim daha sonra Gökhan İnler’e odaklanacak. Napoli ile 1 yıl daha sözleşmesi olan 31 yaşındaki yıldız oyuncunun maliyeti istenen seviyeye düşmezse siyah-beyazlılar rotayı alternatif ön liberolara çevirecek.

Bursaspor’dan ayrılma hesapları yapan Şenol Güneş’in eski öğrencisi Ozan Tufan’ın durumunu yakından takip eden Beşiktaş, ön libero transferini bonservis bedeli ödemeden takasla bitirmeyi hedefliyor. Kerim Frei ve Cenk Tosun’u takasta kesinlikle kullanmayı düşünmeyen siyah-beyazlılar, mali kriterlere uyarak bir orta saha oyuncusunu renklerine bağlayacak.

Bu arada Mario Gomez’e alternatif olarak Mitroglou ve N’Doye isimlerini beklemeye alan siyah-beyazlılar, bu oyuncuların menajerleriyle iletişimi koparmadı. Mario Gomez’de son dakikada bir kriz yaşanırsa Mitroglou-N’Doye ikilisinden biriyle sözleşme yapılacak.

Kapıdan dönmüştü

Gökhan İnler 2004-05 sezonunda önce Fenerbahçe ardından da Beşiktaş’la deneme antrenmanlarına çıkmış ancak beğenilmemişti. İsviçre’ye dönerek 2005-06’da Aarau, 2006-07’de Zürih formaları giyen İnler, 2007’de 1 milyon euro karşılığında Udinese’ye transfer oldu. Udinese’de adeta yeniden doğan ve 4 yılda 166 maçta forma giyen Türk asıllı oyuncu, 2011’de tam 15 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Napoli’ye gitti Mavi-beyazlı takımda 162 maçta 9 gole imza atan İnler, kaptanlığını yaptığı İsviçre Milli Takımı’nın formasını da 83 kez giydi ve 6 gol kaydetti.